Έβγαλε ειδήσεις η ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Έβγαλε ειδήσεις η ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου, την Τρίτη ,14 Ιουλη 2020, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η καρκινογόνος καύση συγκαταλέγεται στους σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Ο κ. Γραφάκος μιλώντας για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου παραδέχθηκε ότι το εν λόγω έργο προβλέπει συν τοις άλλοις την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση απορριμμάτων.

Ερωτηθείς για το επίμαχο έγγραφο της Κομισιόν, που θέτει εν αμφιβόλω την χρηματοδότηση του έργου ,εμφανίστηκε αισιόδοξος ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι το επίμαχο έγγραφο έχει πολλά ορθά στοιχεία και πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται ήδη την σχετική απάντηση.

Απέναντι στις σχεδιαζόμενες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων  τάχθηκαν με τοποθετήσεις τους τόσο ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης άσο και ο επί σειρά ετών δήμαρχος Κορινθίων  Αλέκος Πνευματικός.

Υπενθυμίζουμε και την τοποθέτηση του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου,στην τυπική “ενημέρωση” των μελών του ΦΟΔΣΑ από στελέχη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ,οταν με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την προβλεπόμενη “φαραωνικού τύπου” σκανδαλώδη σύμβαση λέγοντας “η κηδεία έχει ήδη γίνει…ας δούμε όμως αν έγινε και με ξένα κόλλυβα” (στο 1:00:55)

Νίκος Γόντικας : Πέφτουν οι μάσκες με την καύση σκουπιδιών

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων,για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση απορριμμάτων, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας έκανε την εξής δήλωση:

«Πέφτουν οι μάσκες με την καύση σκουπιδιών. Στην χθεσινή ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου για τη Διαχείριση Απορριμμάτων κύριος Γραφάκος το είπε ξεκάθαρα: Καύση σκουπιδιών για παραγωγή Ενέργειας.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης τάχατες ξαφνιάστηκε, δεν το είχε ξανακούσει λέει, ενώ ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών έτρεξε να πει “φέρτε το καρκινογόνο εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στο Άργος”.

Γίνονται επικίνδυνοι τώρα που ξετυλίγονται τα σχέδιά τους για καύση σκουπιδιών. Τα έχουν γράψει και τα προετοιμάζουν τουλάχιστον μία 10ετία σε όλα τα επίπεδα κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμων. Ο λαός να πάρει στα δικά του χέρια την υπόθεση προστασίας της υγείας των παιδιών του και του περιβάλλοντος».

Google+ Linkedin