Τα «βιαστικά μωρά» ανέδειξε το «ιμιτασιόν» ροτέισον του Σταματόπουλου για νέους αντιδημάρχους Σικυωνίων !

Μετά την «επανενθρόνιση» του κ. Λεοναρδου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου…σειρά είχε το αναμενόμενο «ιμιτασιόν» ροτέισον του δημάρχου Σικυωνίων που ανέδειξε σε θέσεις αντιδημάρχων τα δυο «βιαστικά μωρά» της δημοτικής πλειοψηφίας (Βασίλη Δομετίου και Ιωάννα Κελλάρη) και τον αειθαλή  Γιάννη Τσιάνο που ο δήμαρχος του παρέδωσε και επίσημα τον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών,καθότι ο Γιάννης (με δυο «ν») πέρα από ότι έχει το δικό του «ΠΙΣΤΕΥΟ» για την τοπική διοίκηση… έχει αποκτήσει και επαγγελματική κουλτούρα και γνώσεις κατάλληλες…όντας υψηλόβαθμο στέλεχος της πιο αξιόπιστης κατασκευαστικής εταιρείας που συναλλάσσεται με τον Δήμο Σικυωνίων !

Το παζλ του ανασχηματισμού των αντιδημάρχων συμπλήρωσαν οι κατά τόπο προσυμφωνημένες αντικαταστάσεις των Βαγγέλη Καρακούση από τον Βαγγέλη Μπούρη (Στυμφαλία) και Παναγιώτη Φιακά από τον Σπύρο Κουτρέτση (Φενεό).

Εμείς βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γράψουμε ότι οι μικροπολιτικής σκοπιμότητας κινήσεις του δημάρχου Σικυωνίων είναι πλέον εξαιρετικά ευανάγνωστες από τον κάθε Σικυώνιο πολίτη,που αντιλαμβάνεται ότι το «σαβουάρ βιβρ» του Σταματόπουλου είναι προϊόν «αυτοδιοικητικής υποτέλειας», που τον κρατά όμηρο των εκάστοτε διαπλεκομένων…

Αυτό το «σαβουάρ βιβρ» ανάγκασε και αυτή την φορά τον κ. Σταματόπουλο να λειτουργήσει ως “θερμοκοιτίδα” της διαπλοκής και να χαρίσει τις δυο  έμμισθες αντιδημαρχίες στα «βιαστικά μωρά»” – παρότι το σύνολο της διοικητικής εμπειρίας και της πολιτικής τους σκέψης ισοδυναμεί με το κενό σύνολο !

Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή στην “κοπτοραπτική” Σταματόπουλου ,σε ότι αφορά τις αντιδημαρχίες στο Δήμο Σικυωνίων.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σταματόπουλος ξεκίνησε την τρέχουσα δημαρχιακή του θητεία με α) Αντιδημαρχία Διοικητικών και ΟικονομικώνΥπηρεσιών β) Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας. γ) Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και φυσικά τις δυο Αντιδημαρχίες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Στυμφαλιας και Φενεού.

Στον πρώτο ανασχηματισμό των αντιδημάρχων ο οικονομολόγος δήμαρχός μας διατήρησε τον κ. Μυττά αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών – που εξάλλου δεν επιβάρυνε και τον δημοτικό κορβανά…αλλά προκειμένου να πετύχει ακόμα καλύτερες οικονομίες κλίμακας…έστειλε για προσωρινή “ανακύκλωση” τον καημένο τον Βασιλάκη (Δομετίου) και αφού κατάργησε την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας…κλωνοποίησε μια νέα προσωρινή αντιδημαρχία (για παραπέρα στήριξη της τοπικής αγροτοβιομηχανίας) βαπτίζοντάς την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας ,Αλιείας…ή για χάριν συντομίας μπορείτε να την αναφέρεται και ως :Αντιδημαρχία για ότι προσωρινά πετάει ή κολυμπάει στη φαντασία του Σπύρου !

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Σταματόπουλος,πριν καταργήσει την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας (προΐστατο ο Μηχανολόγος Μηχανικός Παύλος Χρυσικός) – είχε φροντίσει να “θωρακιστεί” επιστημονικά μέσω της απίθανης ρουσφετολογικής πρόσληψης Ειδικού Συνεργάτη ,που εντελώς τυχαία (;) είναι  αδελφός της ραγδαία “αναρριχώμενης”…νέας αντιδημάρχου Διοικητικών και Πολεοδομίας !

Βεβαίως μην ψάχνετε το γιατί προσελήφθη ο συγκεκριμένος Ειδικός Συνεργάτης –  Η επίσημη απάντηση θα είναι ότι ο Σπύρος διαισθανόταν ότι κάτι παράξενο συνέβαινε στα έγκατα του νου του...και εσπευσμένα χρειαζόταν την επιστημονική εξειδίκευση ενός ορίτζιναλ Ειδικού Συνεργάτη που υποθετικά θα μπορούσε – υπό προϋποθέσεις – να είναι και ο Κελλάρης junior !

Συμπερασματικά λοιπόν,βλέπουμε ότι ο Σταματόπουλος όσο και αν αποδεικνύεται καλαμπόρτζης στους ανασχηματισμούς των αντιδημάρχων ή στην επιλογή των Ειδικών Συνεργατών…στην «παιδική χαρά» όλο και βάζει τις «πινελιές» του !

Ενδεχομένως ο Σπύρος να ευελπιστεί ότι αυτή η «παιδική χαρά» μπορεί να λειτουργήσει επικοινωνιακά με θέα… τις επερχόμενες εκλογές – μόνο και μόνο γιατί βγάζει πολύ…γέλιο !!

Πως όμως είναι δυνατόν τα καλομαθημένα «βιαστικά μωρά» του Σταματόπουλου ή ο Ειδικός Συνεργάτης του να εξομοιωθούν με τη μαχητική «γενιά των νέων επιστημόνων» που καθημερινά παλεύει με το τέρας της ανεργίας ή με τις τραγικές συνθήκες εργασιακής γαλέρας που τους επιφυλάσσει ο κάθε δήμαρχος ονόματι Σταματόπουλος ή με το φόβο της μετανάστευσης ;

Αν μη τι άλλο,αυτή η «γενιά των νέων επιστημόνων» οφείλει να δώσει και θα δώσει ηχηρή απάντηση τόσο στους «τσάμπα μάγκες» του Σταματόπουλου,όσο και στον ίδιο τον δήμαρχο

Αρκετά λοιπόν με τα “πριγκιπόπουλα” των αντιδημαρχιών και τον “βασιλιά” του Δημοτικού Συμβουλίου. Η φαρσοκωμωδία αυτής της δημοτικής αρχής πλησιάζει προς το τέλος της…κοντός ψαλμός αλληλούια…

Google+ Linkedin