Τατούλης: Κύριε Νίκα, παραλάβατε γεμάτα ταμεία – Σταματήστε να σκορπάτε το δημόσιο χρήμα!

Τατούλης: Κύριε Νίκα, παραλάβατε γεμάτα ταμεία – Σταματήστε να σκορπάτε το δημόσιο χρήμα!

Σφοδρότατη επίθεση εξαπολύει με γραπτές του δηλώσεις ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, στον νυν περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα για την υπόθεση του φυσικού αερίου, την οποία χαρακτηρίζει “μούφα” του “εκλεκτού του Μητσοτάκη”.

Κύριε Νίκα, παραλάβατε γεμάτα ταμεία – Σταματήστε να σκορπάτε το δημόσιο χρήμα!

«Παραδώσατε σε ιδιώτη το φυσικό αέριο για την Πελοπόννησο»

Τη διαπίστωση ότι «υπάρχει συμφωνία Νίκα και κυβέρνησης για να πάει σε ιδιώτη το έργο της ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και μάλιστα όχι παντού» έκανε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης λίγο μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Π. Νίκας με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στο αναπτυξιακό αυτό ζήτημα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η υπερκινητικότητα το τελευταίο διάστημα ήταν απλά ένας φερετζές, ένα άλλοθι για την δυσμενή εξέλιξη που ήταν μια προειλημμένη απόφαση. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι την υπόσχεση για φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο τη διακινούσε ο εκλεκτός της κυβέρνησης καθ’ όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου και στην συνέχεια ήταν η μόνη χειροπιαστή εξαγγελία στο σύνολο μηδενικών προγραμματικών δηλώσεων. Ασφαλώς και το πήγαινε-έλα στα υπουργικά γραφεία και οι φιοριτούρες δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν κανέναν. Σήμερα, δυστυχώς επαληθεύομαι όταν έγκαιρα είχα προειδοποιήσει ότι ήταν μούφα και αυτή η ιστορία. Η μόνη υπόσχεση αυτού του ανθρώπου ήταν και αυτή ψέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Π. Τατούλης.

«Πρώτον: Πότε δέσμευσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ και από ποιο πρόγραμμα; Μήπως δεν θα μπορούσε να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ αφού στην επόμενη προγραμματική περίοδο – στην οποία το έργο θα περνούσε ως γέφυρα- δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση αυτών των έργων; Η απάντηση είναι απλή: Δεν έχει εξασφαλίσει καμία απολύτως χρηματοδότηση γιατί εξαρχής δεν τον ενδιέφερε ποτέ το έργο.

Δεύτερον: Πού είναι η μελέτη της ΔΕΔΑ που υποτίθεται -όπως ο ίδιος διατεινόταν- ότι θα την είχε στα χέρια του τον Σεπτέμβριο, για να χρηματοδοτήσει το έργο; Η απάντηση είναι και πάλι απλή: «Δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη γιατί εξαρχής γνώριζε ότι το έργο δεν θα γινόταν», συμπλήρωσε ο πρ. Περιφερειάρχης.

«Εμείς είχαμε εξασφαλίσει να ενταχθεί στο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της ΡΑΕ η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη (σε πρώτη φάση) και στην Σπάρτη και την Καλαμάτα (σε δεύτερη φάση), ως επέκταση του αγωγού και όχι για την μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Ρεβυθούσα.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι από αυτόν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό απορρίφθηκε όλη η Πελοπόννησος. Αυτή ήταν τελικά η δέσμευση του π. δημάρχου που ήθελε να γίνει περιφερειάρχης, τάζοντας τα πάντα και λέγοντας ανηλεώς ψέματα; Καλώ σήμερα προσωπικά τον κ. Νίκα να σταματήσει να πηγαινοέρχεται στα υπουργεία , δεξιά κι αριστερά, επιρρίπτοντας ευθύνες πότε στην κυβέρνηση και πότε αλλού.

Να χαζογελάει γλύφοντας όταν πηγαίνει στους υπουργούς και να μυξοκλαίει όταν γυρίζει πίσω σαν τη βρεγμένη γάτα.

Έχει θεσμικό ρόλο τον οποίο και πρέπει να τον κατανοήσει. Αυτός ο ρόλος είναι συνεργατικός, αλλά και διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία. Δεν τον διόρισε κανείς το μακρύ χέρι του Μητσοτάκη και των συμφωνιών του.

Να συγκαλέσει το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα και να πει την αλήθεια ξεκάθαρα και πάνω στο τραπέζι. Το να κατηγορηθεί ως ένας ακόμη ψεύτης της δημόσιας σφαίρας ή ένας ακόμη ανίκανος ιδιοτελής σε αυτόν τον τόπο δεν έχει και πολύ σημασία. Το να καταφέρει όμως να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε πεδίο παραγωγής μπίζνες εις βάρος του τόπου μας και των πολιτών δεν μπορεί να είναι επιτρεπτό.

Τέλος, θέλω να επισημάνω στον εκλεκτό του Μητσοτάκη ότι αν δεν του είχαμε κληροδοτήσει μια νοικοκυρεμένη Περιφέρεια, με ταμείο και πλειάδα έργων σε εξέλιξη, δεν θα είχε μαντήλι να κλάψει. Αυτό ας το σεβαστεί και να κόψει τις απευθείας αναθέσεις που υπογράφει σωρηδόν ελέω κορονοϊού , διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα», κατέληξε ο Π. Τατούλης.

Google+ Linkedin