Επί το δημοκρατικότερον η επιλογή Σκαρμούτσου για δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών

Επί το δημοκρατικότερον η επιλογή Σκαρμούτσου για δια ζώσης συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών

“Κλίνατε επί… το δημοκρατικότερον” θα μπορούσε να να χαρακτηριστεί η επιλογή του προέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων,Νίκου Σκαρμούτσου,σχετικά με την δια ζώσης -αλλά κεκλεισμένων των θυρών- προσεχή συνεδρίαση του σώματος,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μάη ,στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. (Δείτε την σχετική ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Σικυωνίων).

Ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων με πρόσθετη επιστολή του ,προς τους δημοτικούς συμβούλους, περιγράφει τον τρόπο διεξαγωγής της περί ης ο λόγος συνεδρίασης ,που σαφώς αποτελεί την δημοκρατικότερη δυνατότητα που δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον τρόπο συνεδρίασεων εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων,Νίκου Σκαρμούτσου :

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα, ενημερωθήκατε για την δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, την ερχόμενη Παρασκευή 15-05-2020. Είναι η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά τα μέτρα προφύλαξης που έλαβε η κυβέρνηση περί τα μέσα Μαρτίου και για αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να την διεξάγουμε με αυστηρά μέτρα προστασίας, τηρουμένων όλων των όρων ασφαλείας καθώς και των απαραίτητων και υποχρεωτικών αποστάσεων, προκειμένου να περιοριστεί και να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του covid-19.

Το δημοτικό θέατρο του Δήμου μας όπου και θα λάβει χώρα η συνεδρίαση, κρίνεται κατάλληλο καθώς λόγω του μεγέθους του πληροί όλες τις κατ’ αρχήν παραπάνω προϋποθέσεις των αποστάσεων. Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα, θα παρασχεθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό).

Η διάταξη των θέσεων,τηρουμένων των απαιτούμενων αποστάσεων,θα έχει ως εξής:

Στην έδρα έμπροσθεν των καθισμάτων του δημοτικού θεάτρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών, ενώ  στις πρώτες θέσειςο Αντιπρόεδροςκαι ο Γραμματέας.Στις υπόλοιπες θέσεις, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι Αντιδήμαρχοι, οι Σύμβουλοι της Δημοτικής αρχής και οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι με απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους.

Επι της διαδικασίας, οι παρουσίες των συμβούλων θα ληφθούν από τον γραμματέα του Δ.Σ. κάνοντας χρήση του αναλογίου πλησίον της έδρας του προεδρείου καθώς επίσης και η όποια τοποθέτηση εκ των Δημοτικών Συμβούλων θα τελείται ομοίως από το αναλόγιο.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υπομονή, την κατανόηση και την συναδελφικότητα καθ’ όλη  την χρονική διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης συνθήκης, γεγονός που απέδειξε για ακόμη μία φορά το αδιαμφισβήτητο κύρος και την συνέπεια στις δημοκρατικές διαδικασίες του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 ……………………………………….Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
…………………………………………………Νικόλαος Ε. Σκαρμούτσος”

* Βεβαίως,καλό θα ήταν να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόθεση από τις δημοτικές παρατάξεις (συνολικά) και για διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων ,ώστε να υπάρξει και η  δυνατότητα παρακολούθησής τους από τους πολίτες και τους δημοσιογράφους.
** Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έδειξε το δρόμο…Δυνατότητες πλέον υπάρχουν πολλές και ανέξοδες…πολιτική απόφαση χρειάζεται.

Google+ Linkedin