Σόου με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στο Κουκάκι

Αστυνομικές δυνάμεις, αφού προηγουμένως ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε κτίρια, επιχείρησαν με τη χρήση σιδηροτροχού να εισέλθουν στο κτίριο της Ματρόζου. Η επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.
Ακόμα μια χολιγουντιανή επιχείρηση έστησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας. Με τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σε απευθείας σύνδεση με το Κουκάκι, οι δυνάμεις καταστολής «ξέπλυναν» την ντροπή που προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών που ανακατέλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου τα κτίρια που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) στις οδούς Ματρόζου (45) και Παναιτωλίου (21), εισβάλλοντας σε αυτά παρουσία εισαγγελέα.

Αρχικά είχαμε εισβολή των αστυνομικών στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Με τη χρήση σιδηροτροχού άνοιξαν διόδο που τους έδωσε το δικαίωμα να εισέλθουν στο κατειλημμένο κτίριο. Τα άτομα εντός του κτιρίου πέταξαν στις αστυνομικές δυνάμεις μπογιές και πέτρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανάλογη προσπάθεια και στην οδό Παναιτωλίου.

Λίγη ώρα νωρίτερα και αφού προηγουμένως αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ), οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=2-ZIaBaYu1Y[/embedyt]

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., είχαμε 9 προσαγωγές.

Αλληλέγγυοι που έσπευσαν στην περιοχή κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για συγκέντρωση.

Το κείμενο για τις ανακαταλήψεις
«Είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων» ανέφεραν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.org, οι καταληψίες.

Το κείμενο που φέρει την υπογραφή της «Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου» αναφέρει επίσης: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες».

Θυμίζουμε πως η εισβολή της αστυνομίας σε κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Ματρόζου, οδήγησε στο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, στην επιχείρηση-φιάσκο στο Κουκάκι.

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin