Συνταξιούχοι, ΔΕΗ και νοσοκομειακοί υπάλληλοι… όλοι στους δρόμους!!

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το Κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πρώτοι στο «χορό», οι συνταξιούχοι όπου συναντήθηκαν στις 10:00 στην πλατεία Κοτζιά με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως , την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€. Αργότερα οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών και θα ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία τους στη Βουλή.

Η επόμενη κινητοποίηση ήταν η προσυγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκίνησε στις 10:30, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι εργαζόμενοι της ηλεκτροδότησης αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ακόμη, οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος, ενόσω θα κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν και αυτοί στις 10:30 με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Βασικό τους αίτημα αποτελεί η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ ενώ ο μεγάλος στόχος τους είναι η προώθηση λύσεων για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 10 έως τις 3), ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Share this…
Google+ Linkedin