ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΑΘΑΡΟ, ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΨΑΡΙΟΥ

Οριστική λύση σε ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε στην υδροδότηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ψαρίου και Ασπροκάμπου έδωσε η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων, με την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης από τη γεώτρηση της «ΚΟΔΕΛΑΣ».

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Νέων Σικυωνίων», στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του επισκέφτηκε την Κυριακή το πρωί, 19 Μαΐου, τα καφενεία Ασπροκάμπου και Ψαρίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους που του εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το καθαρό, πόσιμο νερό που θα τρέχει πλέον άφθονο στις βρύσες των σπιτιών τους.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου ύδρευσης ΨΑΡΙΟΥ – ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ με το Δήμαρχο να εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο Προέδρους αλλά και σε όλους τους κατοίκους των χωριών για την υπομονή και την επιμονή τους: «Ένα χρόνιο πρόβλημα επιτέλους λύθηκε οριστικά. Με πείσμα, επιμονή, μεθοδικές και στοχευμένες ενέργειες και βεβαίως την πολύτιμη συνεργασία των Προέδρων των χωριών Νίκου Καραχοντζίτη και Σπύρου Γαλάνη, κάναμε πράξη την υπόσχεσή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Σταματόπουλος πίνοντας το πρώτο ποτήρι νερό στην υγειά όλων των κατοίκων.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους δημότες, εξέφρασε την ικανοποίηση του και για το υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τη Δ.Ε. Στυμφαλίας που τρέχει πλέον στις βρύσες της πόλης του Κιάτου και των όμορων χωριών Κάτω Διμηνιού, Πασίου και Μουλκίου, και επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της, προχώρησε όπως είχε υποσχεθεί, στην απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης, των κατοίκων όλων των χωριών της Δ.Ε. Στυμφαλίας. Σύστησε βέβαια την προσοχή τους στην ανεξέλεγκτη χρήση του νερού επισημαίνοντας πως υπάρχουν και ασφαλιστικές δικλίδες για την υπερκατανάλωση. Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 300.000 € έγινε εξ’ολοκλήρου από τη ΔΕΥΑ σε μια περίοδο που, όπως είπε, είναι κρίσιμη και για τη Δημοτική Επιχείρηση και για το Δήμο και για τον τόπο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το γήπεδο του Ασπροκάμπου, που αποτελούσε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και στόχο της Δημοτικής Αρχής. Και εκεί ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Το έργο αποτελεί μια ακόμα σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού, όπως είπε ο κ. Σταματόπουλος, καθώς η περιοχή αποκτά έναν χώρο άθλησης για τη νεολαία και αναψυχής για τους πολίτες όλων των ηλικιών.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΨΑΡΙ

Τέλος, αναφέρθηκε και σε άλλα σημαντικά έργα τα οποία προγραμματίζονται ή έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή, όπως είναι η αξιοποίηση του Δημοτικού Κτιρίου στο Ψάρι. Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν το πρώτο που ανακαινίστηκε σε όλο το δήμο και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας. Η ανακαίνιση έγινε στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας όλων των δημοτικών κτιρίων και των πρώην δημοτικών σχολείων, με σημαντικά τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή. «Τα έργα γίνονται από εσάς, με εσάς για εσάς» είπε ο κ. Σταματόπουλος εν μέσω χειροκροτημάτων κι ενθουσιασμού και κατέληξε: «Εσείς μας δίνετε την εντολή να κάνουμε τα έργα όπως εσείς θα μας δώσετε στις 26 Μαΐου την εντολή να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερα έργα».

Google+ Linkedin