Στρίβειν διά… της απουσίας – “Μπάζει” η ανάθεση για τις μάσκες στα σχολεία

Στρίβειν διά… της απουσίας – “Μπάζει” η ανάθεση για τις μάσκες στα σχολεία

Σε 13 εταιρείες (εκ των οποίων η μία -Α.Τ.Ε.Σ.Ε – παίρνει σχεδόν τα μισά: 2,8 εκατ.) μοιράστηκαν τα 6,1 εκατ. ευρώ για τις μάσκες στα σχολεία.

Δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στις 22:57 η Απόφαση της δια περιφοράς συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, για την ανακήρυξη των προσωρινών Αναδόχων στην πολυσυζητημένη διαδικασία για τις μάσκες στα σχολεία.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού με Διαπραγμάτευση χωρίς
δημοσίευση για “Προμήθεια υγειονομικού υλικού (μασκών) για μαθητές και
εκπαιδευτικό προσωπικό για λογαριασμό των Δήμων”

Η Απόφαση είναι ομόφωνη, όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ πρόκειται για συνεδρίαση δια περιφοράς (δηλαδή, με απλά λόγια, δεν χρειαζόταν δια ζώσης μετάβαση των Αιρετών από τις διάφορες πόλεις στο κέντρο της Αθήνας), οι απόντες είναι πολλοί. Απουσίες που λαμβάνουν μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για την κεντρική Απόφαση μιας διαδικασίας που υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και έχει απασχολήσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ των απόντων περιλαμβάνονται Αιρετοί οι οποίοι, όχι μόνο ανήκουν στην Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν και καίριο θεσμικό ρόλο στην ΚΕΔΕ, όπως ο Α’ Αντιπρόεδρος, Λ.Κυρίζογλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Δ.Κάρναβος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ, Ι.Μουράτογλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Γ.Παπαναστασίου.  Απών ήταν και ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Χώρας, Κ.Μπακογιάννης.

Αναλυτικότερα, απόντες ήταν οι εξής:

Κάρναβος Δημήτριος Καλλιθέας, Κυρίζογλου Λάζαρος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λυμπέρης Ιωάννης Ήλιδας, Μαλούτας Λάζαρος Κοζάνης, Μπακογιάννης Κώστας Αθηναίων, Παπαναστασίου Γιώργος Αγρινίου, Υδραίου Μερώπη-Σπυριδούλα Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαυραγάνης Αλέξιος Βριλλησίων, Μουράτογλου Ιωάννης Έδεσσας, Τσιάμης Ιωάννης Ορχομενού, Τσιαντής Δημήτριος Λίμνης Πλαστήρα.

Υπονοούμενα για συγκεκριμένες εταιρείες

Υπενθυμίζεται ότι για την διαδικασία κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ είχαν αφεθεί υπονοούμενα για συγκεκριμένες εταιρείες από τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, o οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μεταφέρεται την τελευταία στιγμή η ευθύνη στις πλάτες των δήμων με κυνικό τρόπο θα έλεγα, η προμήθεια μασκών. Δεν είναι τμήμα προμηθειών η ΚΕΔΕ». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν γινόταν μέσω κάθε δήμου ξεχωριστά, να φάνε ψωμάκι και άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός κι αν ξέρουν ποιοι τις έχουν τις μάσκες, ξέρει κι ο υπουργός, ξέρει και η ΚΕΔΕ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτε!».

Μάλιστα, ο κ. Κυρίζογλου καταψήφισε την ΑΠΟΦΑΣΗ αποδοχής της έκτακτης επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα για λογαριασμό των Δήμων, με σκοπό την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, ύψους 6.195.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Google+ Linkedin