Στο Κρυονέρι θα τιμηθούν άλλοι δύο «Δίκαιοι των Εθνών» από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Στο Κρυονέρι θα τιμηθούν άλλοι δύο «Δίκαιοι των Εθνών» από την Πρεσβεία του Ισραήλ

Στους Νικόλαο Αθανασούλη και Αθανάσιο Δημόπουλο θα απονεμηθεί ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» για την διάσωση της εβραϊκής οικογένειας του Αβραάμ Καχμή κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Οι Δίκαιοι των Εθνών (Εβραϊκά: חסידי אומות העולם, khassidey umot ha-olam- Righteous among the Nations) είναι τιμητικός τίτλος που απονέμεται από το Γιαντ Βασσέμ, το Ίδρυμα για τη Μνήμη των Μαρτύρων και των Ηρώων του Ολοκαυτώματος, εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ, σε μη-Εβραίους, που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με κίνδυνο της ζωής τους, έσωσαν τις ζωές χιλιάδων Εβραίων.

Η απονομή του τιμητικού τίτλου  θα λάβει χώρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολύκεντρο Κρυονερίου , παρουσία του προέδρου της Κοινότητας , κ. Κωνσταντίνου Ραφτόπουλου, και της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, κας Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Η κυρία Ρίβκα Καμχή, διασωθείσα και κόρη του Αβραάμ και άλλοι συγγενείς της θα ταξιδέψουν ειδικά από το Ισραήλ στο Κρυονέρι για να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ το παρών θα δώσουν και πολλά μέλη των Οικογενειών Αθανανασούλη και Δημόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί τιμητική πτήση αεροπλάνου της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορείας πάνω από το Κρυονέρι.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αμφιθέατρο Κρυονερίου το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 με δαπάνες της οικογένειας Γιάκομπι-Καμχή

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί δείπνο από τον Δήμο Σικυωνίων.

Google+ Linkedin