Στοχευμένη παραπληροφόρηση ή ηθελημένη άγνοια κρύβει η ανακοίνωση της παράταξης του Νώντα Κατσούλα ;

Στοχευμένη παραπληροφόρηση ή ηθελημένη άγνοια κρύβει η ανακοίνωση της παράταξης του Νώντα Κατσούλα ;

Στοχευμένη παραπληροφόρηση ή ηθελημένη άγνοια του θεσμικού πλαισίου  κρύβει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Δημότες” ,του Νώντα Κατσούλα ,που επικαλείται ΕΔΩ ότι  : στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων συμμετέχει ως αναπληρωματική η Πατρίτσια Αδαμοπούλου, μετά από την θέση του Δημάρχου ότι στο ΔΣ αυτό συμμετέχουν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι δημότες.

Λαμβανομένου υπ΄ όψιν ότι η αρχική πρόταση των «Ενεργών Δημοτών» ήταν ο ορισμός μη αιρετού για μέλος στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων,αναμφίβολα αυτή η ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί ότι η πρώτη επιλογη τους ήταν σύννομη – αλλά “σκάλωσε” στην  προσωπική θέση – άποψη  του Βλάση Τσιώτου.

Μήπως όμως οι “Ενεργοί Δημότες” του κ. Κατσούλα προσπαθούν να σκαρώσουν μια μικρή προβοκάτσια σε βάρος του νέου δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,για να δικαιολογήσουν ανέξοδα τα δικά τους αδικαιολόγητα ;

Τα  πραγματικά περιστατικά λένε  ότι :

Στο δημοτικό συμβούλιο της 16ης Σεπτέμβρη,στο θέμα “Ορισμός εκπροσώπου της δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων”,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαος Λάσκος πρότεινε στην μειοψηφία να ορίσει  εκπρόσωπο και η κ. Πατρίτσια Αδαμοπούλου,αγνοώντας ενδεχομένως το θεσμικό πλαίσιο περί ορισμού μελών του διοικητικού συμβουλίου Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, το αποδέχθηκε προτείνοντας τον δημότη Κούκιο Βασίλειο.

Η απόφαση αυτή όμως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του άρθρου 244 παρ. 3 του ν. 3463/2006, που λέει ότι : “ο πρόεδρος και τα μη αιρετά μέλη του Δ.Σ. των δημοτικών λιμενικών ταμείων ορίζονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της έδρας του νομικού προσώπου” και στη θέση του κ. Κούκιου ορίστηκε η κ.  Αδαμοπούλου ,δίνοντας λύση σε μια “οικογενειακή υπόθεση” της μειοψηφίας.

Την επομένη ημέρα,17 Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων, όπου η έδρα του νομικού προσώπου, όρισε – ως είχε την πολιτική υποχρέωση –  μη αιρετό μέλος του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων τον δημότη του Δήμου Σικυωνίων Βασίλη Τσατσάνη. 

Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα.

Συνεπώς,το εύλογο ερώτημα που προκύπτει από την ενσυνείδητη παραπληροφόρηση των “Ενεργών Δημοτών”  είναι ποιοι κοροϊδεύουν ποιους ;

Ο κ. Κατσούλας κοροϊδεύει τους συνδημότες του γράφοντας ότι “η κ.  Αδαμοπούλου ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων μετά από την θέση του Δημάρχου ότι στο ΔΣ αυτό συμμετέχουν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι δημότες” ή η κ.  Αδαμοπούλου κορόιδευε τον κ. Κούκιο όταν τον πρότεινε για μη αιρετό μέλος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων ,ενώ γνώριζε ότι αυτό σκοντάφτει στο θεσμικό πλαίσιο ;

τα συμπεράσματα δικά σας…

Google+ Linkedin