Στη Λαμία ,μέσω Νίκα…το Ράλι Ακρόπολις!

Στη Λαμία ,μέσω Νίκα…το Ράλι Ακρόπολις!

Η αναμονή σε ότι αφορά στον επίκεντρο του Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε και η Λαμία είναι αυτή που θα αποτελέσει την έδρα του «Ράλι των Θεών»

Το Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC) και στις 9-12 Σεπτεμβρίου, θα αποτελέσει τον 10ο γύρο της σεζόν. Μετά από την ανακοίνωση επιστροφής, ένα σημαντικό κομμάτι για τη συμπλήρωση του παζλ, ήταν ο ορισμός της πόλης που θα αποτελέσει το επίκεντρο του αγώνα, με το Λουτράκι και τη Λαμία και να έχουν θέσει υποψηφιότητα.

Τελικά , όπως ήταν προβλέψιμο , το Στερεοελλαδίτικο lobby με την αυτονόητη υποστήριξη και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη δεν άφησε πολλά περιθώρια στον κ. Νίκα να διεκδικήσει πειστικά την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Λουτράκι (ως τελευταίος «οικοδεσποτης» έως το 2013) και αν συνυπολογίσουμε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε στην φιλοσοφία και λογική «να απλωθεί ο αγώνας, διαφημίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μοναδικά μέρη των τριών Περιφερειών» ,σχετικά εύκολα η Λαμία κατάφερε να είναι αυτή που θα αποτελέσει την έδρα του «Ράλι των Θεών» !Η ανακοίνωση της έδρας του Ράλι Ακρόπολις έγινε στα γραφεία της επιτροπής , στην έδρα της Motorsport Greece στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ, παρουσία των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδος, Φάνη Σπανού και Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αλλά και των δημάρχων Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη, Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Μετά την απόφαση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» , υπογραμμίζοντας και τον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του ιστορικού αγώνα στο WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε:

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Google+ Linkedin