Ρεκόρ Ζαγοράκη: Παραίτηση από την ΕΠΟ μετά από μόλις 165 ημέρες

Ρεκόρ Ζαγοράκη: Παραίτηση από την ΕΠΟ μετά από μόλις 165 ημέρες

Αναπάντεχη εξέλιξη προέκυψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, αποφάσισε να δηλώσει την παραίτησή του.

Γιατί παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Εκείνο που σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης μπορεί να εικάσει κάποιος, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον “πόλεμο του παρασκηνίου” για κυριαρχία στη μεγαλύτερη ελληνική Ομοσπονδία.
Ενδεχομένως, επίσης, επειδή ένιωθε πως δεν στηριζόταν στην προσπάθειά του στο βαθμό που ο ίδιος θα επιθυμούσε, παρότι τύγχανε της εμπιστοσύνης και των τεσσάρων “μεγάλων”, ενώ την υποψηφιότητά του είχαν χαιρετίσει και στηρίξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναμένεται να στείλει μια επιστολή παραίτησης στο διοικητικό συμβούλιο. Από ‘κει και πέρα, βάσει καταστατικού, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, θα ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου ως το επόμενο καλοκαίρι και ακολούθως θα οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές, ώστε να υπάρξει η διάδοχη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες (27 Μαρτίου) μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Google+ Linkedin