Ρίξε κόκκινο στη νύχτα…(Του Χρήστου Καλαντζή)

Ρίξε κόκκινο στη νύχτα…(Του Χρήστου Καλαντζή)

Του Χρήστου Καλαντζή*

Χρήστος Καλαντζής

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Κιάτο! Ακολούθησα κι εγώ το ρεύμα με την εξαναγκαστική παρότρυνση των πιτσιρικάδων μου. Βλέπετε είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις παιδικές επιθυμίες. Σου θυμίζει άλλωστε τις δικές σου παιδικές στιγμές αν.. και λίγο διαφορετικές.

Κάπως έτσι κι εγώ ακολούθησα τη ρότα τους. Μετά από μερικά λεπτά βρεθήκαμε στην πλατεία Ελευθερίας όπου έμοιαζε νωχελικά χαρούμενη. Υπήρχαν περιμετρικά της κάμποσα μικρά εορταστικά σπιτάκια αλλά κι αρκετά λαμπάκια να σου θυμίζουν πως διανύουμε περίοδο εορτών. Οι μικροί μου ακολουθούσαν τη ροή του πλήθους κι εγώ σερνόμουν ξοπίσω τους ασθμαίνοντας. Σε λίγο φτάσαμε στην αρχή της Κλεισθένους.

-Πού θα πάει;.. Σκέφτηκα με γνώμονα τις εκδηλώσεις του παρελθόντος!

-Μετά από λίγο θα κοπάσουν οι εκδηλώσεις και θα γυρίσουμε σε καμιά ταβέρνα.

Φρούδες ελπίδες!!

Διανύσαμε κατά μήκος την Κλεισθένους και κάπου στο μέσον της ανακαλύψαμε, ύστερα από δεκαετίες, εκδηλώσεις στην πλατεία Πλουμιστού!!

Κι όχι μόνον αυτό, οι εκδηλώσεις συνεχίζονταν μέχρι την Αράτου αλλά και λίγο μετά από αυτή!! Δεν πίστευα στα μάτια μου!

Λίγο η κούραση, λίγο το γόνατο, σε κάθε βήμα μου θύμιζαν πως είναι αρκετά μεγάλο το μήκος που είχαμε διανύσει!! Κάπου εκεί συναντήσαμε ένα μεγάλο τραπέζι όπου έκαναν «Christmas face painting», κοινώς ζωγράφιζαν το πρόσωπο των παιδιών με χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Σε όλο το μήκος υπήρχαν σύλλογοι και κεράσματα. Υπήρχε ένας Άγιος Βασίλης αλλά κι ένας εξ Αθηνών διασκεδαστής!

Κοινώς διέκρινες μια οικονομική ραθυμία αλλά και μια σημαντική προσπάθεια συνάμα!! Διέκρινες 2 αντίρροπες δυνάμεις. Δυο διαφορετικές νοοτροπίες!

Εμείς από την άλλη, χαρούμενοι, ανακαλύψαμε νέα μέρη που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις! Κι όλα αυτά σε ένα περίπατο περίπου μισής ώρας! Δεν μπορώ να γνωρίζω τον οικονομικό αντίκτυπο της προσπάθειας, αλλά σίγουρα μπορώ να οσμιστώ μια διαφορετική λογική! Μια λογική αναζωογόνησης της πόλης! Άλλωστε μια φάτνη στην πλατεία Πλουμιστού αποτελεί τρανό παράδειγμα της σκέψης μου. Μερικές μπάλες άχυρο και κάμποσες φιγούρες μπορούν να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από πλείστες απευθείας αναθέσεις παρελθόντων ετών.

Τι μπορεί να κάνει η συμμετοχή εάν της δώσουμε χώρο… εάν αποφασίσουμε να την ακολουθήσουμε, αγνοώντας την βόλεψή μας! Ένα μεγάλο μπράβο στον εμπορικό σύλλογο για την προσπάθεια!

Google+ Linkedin