Δεν κρύβεται ότι ο κ. Λουζιώτης έχει πάρει «δικτατορικό» στην επικοινωνία !

Δεν κρύβεται ότι ο κ. Λουζιώτης έχει πάρει «δικτατορικό» στην επικοινωνία !

Δυο συνεντεύξεις Τύπου είχαμε αυτή την εβδομάδα στο πολύπαθο Επιμελητήριο Κορινθίας , που εδώ και τρεις μήνες η «επιλεκτική» αλαλία των νέων διοικούντων συνέτεινε ώστε η διαδραστικότητα αυτού του είδους της δημοσιογραφικής ενημέρωσης να θεωρείται σχεδόν «απαγορευμένη λέξη .

Η αρχή έγινε από τον κ. Παναγιώτη Πιτσάκη που βλέποντας την «χειμερία νάρκη» των νέων διοικούντων κάλεσε όλα ανεξαιρέτως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νομού Κορινθίας σε μια απροσχεδίαστη και απρόβλεπτη Συνέντευξη Τύπου που έβγαλε σημαντικές ειδήσεις , αφού ο κ. Πιτσάκης μίλησε :

  1. Για «κοπτοραπτάδες» που απροκάλυπτα έβαλαν πλάτη ώστε σήμερα να μην ασκεί τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
  2. Αναφέρθηκε στην προσφυγή του στη Δικαιοσύνη υπογραμμίζοντας ότι η επιμελητηριακή νομοθεσία δεν μπορεί να γίνεται πλαστοζυμαράκι στα χέρια κανενός…
  3. Στηλίτευσε τα φαινόμενα «χαμαιλεοντισμού »  που συνολικά παρουσιάζει η «ψευτοδιοίκηση του γνωστού θιάσου » , όπως χαρακτήρισε την νέα διοίκηση, που χωρίς καμία ουσιαστική δράση βαυκαλίζεται ότι είναι αδιάφθορη και αποτελεσματική…
  4. Κατήγγειλε «τριγωνικές συναλλαγές» που μαθηματικά λειτουργούν σε βάρος του ταμειακού αποθέματος του Επιμελητηρίου , που έχει μειωθεί κατα 50 %
  5. Αναρωτήθηκε βάσει ποιας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου η νέα διοίκηση αντιποιείται την άσκηση του επιστημονικού επαγγέλματος συμπολιτών μας και κυρίως με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι δήθεν συνεργάτες της για την υποτιθέμενη «Νέα Υπηρεσία Υποστήριξης », εν αγνοία μάλιστα των Επιστημονικών Συλλόγων που ανήκουν;
  6. Επικαλέστηκε πρόσφατα αναρτημένες αποφάσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας στο Διαύγεια που δείχνουν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…όπως την βιασύνη του κ. Λουζιώτη να σπρώξει με απευθείας ανάθεση 20.000 ευρώ σε θεσσαλονικιώτικες τσέπες, για την υπερπρώιμη προβολή του Open Mall Λουτρακίου, την ώρα που ο κ. Μουρίκης αμφισβητεί ανοικτά την υλοποίηση του εν λόγω έργου!

Δείτε ολόκληρη την Συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Πιτσάκη με τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις που ακολούθησαν από το δημοσιογραφικό κανάλι του on-time news στο YouTube.

Σε ότι αφορά την συνέντευξη των νέων διοικούντων δυστυχώς οι κύριοι Λουζιώτης και Μουρίκης για άλλη μια φορά μας έδειξαν ότι έχουν πάρει «δικτατορικό» στην ενημέρωση!

Τους ξύπνησε ο Πιτσάκης από τη χειμερία νάρκη απότομα και μέσα στον πανικό τους έστησαν πρόχειρα  μια κλειστή και κατευθυνόμενη συνέντευξη, τύπου παπαδοπουλικής «δημοκρατίας» ,ως ένα επικοινωνιακό «φιλί της ζωής» μετά από τρεις μήνες «επιλεκτικής» αλαλίας τους !

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός του αποκλεισμού δημοσιογράφων που ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια καλύπτουν το επιμελητηριακό ρεπορτάζ.

Εκτός και αν  το «δικτατορικό» που έχει πάρει ο κ. Λουζιώτης στην επικοινωνία , δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί ότι η ουσιαστική πληροφόρηση  για τις δράσεις του Επιμελητηρίου είναι δημοκρατική υποχρέωση του προέδρου προς όλους  ανεξαιρέτως τους  δημοσιογράφων και  όχι «εμπόρευμα» κατ’ αποκλειστικότητα για τα site της αρεσκείας του…

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι  το περί ου ο λόγος «δικτατορικό» σε εξειδικεύει  να παίζεις τον «παπά»  σε «άφωνους»  δημοσιογράφους , μπερδεύοντας τα ταμειακά διαθέσιμα (που προορίζονται για να καλύπτει το Επιμελητήριο τις υποχρεώσεις του και ουσιαστικά για να λειτουργεί) με το Ταμειακό υπόλοιπο που δημιουργείται από εισροές  για την κάλυψη ειδικευμένων δαπανών( όπως είναι τα χρήματα  ευρωπαϊκών προγραμμάτων) για να δικαιολογήσεις την κατασπατάληση του 50 % των  αποθεματικών του Επιμελητηρίου σε χρόνο dt .

Παρόλα αυτά οι αντικρουόμενες τοποθετήσεις των δυο «φωστήρων» της εκπρόθεσμης ψευτοδιοίκησης έβγαλαν και ειδήσεις που βάζουν φωτιά τόσο στην υλοποίηση του open mall Λουτρακίου , που όπως προαναφέραμε ευθαρσώς  αμφισβητήθηκε από τον κ. Μουρίκη(ενδεχομένως έχει εσωτερική πληροφόρηση από την κυβέρνηση) , όσο και στην πολιτική ηθική της Νέας Δημοκρατίας , σχετικά με την πραξικοπηματική επέμβασή της στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ,που στοίχησε  την πρόσφατη καρατόμηση του προέδρου της κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Βεβαίως ο κ. Μουρίκης δεν έμεινε μόνο σε αυτά . Στην πρεμούρα του να δικαιολογήσει την τούμπα της ντροπής και την απώλεια των 10 εκατομμυρίων ευρώ , που είχε εξασφαλίσει ο κ. Πιτσάκης από το υπουργείο Εργασίας, μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, που όπως είπε αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση!

Τώρα το γιατί ο κ. Μουρίκης συντάχθηκε  πλήρως με την εφημερίδα Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη που έγραφε ότι «ο κρατούμενος σήμερα Μένιος Φουρθιώτης απείλησε με μπράβους στο γραφείο του τον πρώην υπουργό πως θα τον ξηλώσει και τελικά τέσσερις μέρες αργότερα έχασε πράγματι τη θέση του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» αυτό ας το κρίνει ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ που ήταν παρών στο πάνελ , αλλά μάλλον και αυτός  περί άλλων ετύρβαζε …

Συμπερασματικά λοιπόν, μετά από όλα αυτά άδικο έχουμε που κάνουμε λόγο για «δικτατορικό» Λουζιώτη ή θα θεωρηθεί «μπρουτάλ» κάποιος άλλος που  ενδεχομένως  χαρακτηρίσει «τουρλουμπούκι»  την κακοστημένη σαπουνόπερα των κ. Λουζιώτη & Μουρίκη, με κομπάρσους «πρόθυμους υπηρέτες» της πληροφόρησης, που  άθελά τους έγιναν μέρος ενός  ψευτοαφηγήματος πέρα… στους πέρα κάμπους!

Google+ Linkedin