Πρόστιμο σε γιατρό που πήγαινε σε εφημερία!

Πρόστιμο σε γιατρό που πήγαινε σε εφημερία!

Γιατρός του νοσοκομείου Νάουσας, που πήγαινε για εφημερία δέχτηκε πρόστιμο 300 ευρώ για…άσκοπη μετακίνηση. Οι αστυνομικοί δεν δέχτηκαν ως επαρκή δικαιολογητικά την ιατρική ταυτότητα και το έντυπο πρόγραμμα εφημεριών που επέδειξε ο γιατρός, Αθηνόδωρος Παυλίδης, και του βεβαίωσαν την παράβαση. Μάλιστα, του επέτρεψαν κανονικά να συνεχίσει την “άσκοπη” μετακίνησή του, και του ευχήθηκαν “καλή εφημερία”.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

“Ο συνάδελφος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας. Την Κυριακή, πήγαινε για εφημερία στη Νάουσα και τον σταμάτησαν για έλεγχο στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων. Εκεί, επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα εφημεριών, εξηγώντας τους πού πηγαίνει και για ποιο λόγο. Του ζήτησαν βεβαίωση από το νοσοκομείο και του επέβαλαν πρόστιμο γιατί αυτή έφερε ημερομηνία Οκτωβρίου, τότε που είχαν επιβληθεί τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα”, είπε στο iatronet ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Βασίλειος Διαμαντόπουλος, και πρόσθεσε:

“Οι αστυνομικοί εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, εμμένοντας στους τύπους και του επέβαλαν πρόστιμο. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν του απαγόρευσαν να συνεχίσει τη διαδρομή, εφόσον κρίθηκε πως η μετακίνηση ήταν άσκοπη. Αντιθέτως, τον άφησαν να συνεχίσει, του ευχήθηκαν καλή εφημερία και ο συνάδελφος εφημέρευσε κανονικά”.

Ο παθολόγος που δέχτηκε το πρόστιμο μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε ένσταση για διαγραφή του προστίμου. “Το θέμα έχει διευθετηθεί και το πρόστιμο διαγράφεται. Ήταν μια κακιά στιγμή. Δεν θα ήθελα να δοθεί περαιτέρω διάσταση”, είπε στο iatronet ο Αθηνόδωρος Παυλίδης.

Ο ίδιος ανήκει στο δυναμικό του νοσοκομείου Βέροιας και είναι μεταξύ των γιατρών που συνδράμουν με την εμπειρία τους στις εφημερίες του δεύτερου νοσοκομείου του νομού Ημαθίας. Μάλιστα ήταν μεταξύ των γιατρών και νοσηλευτών που ευχαρίστησε με δημόσια ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Νάουσας, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, για την ιστορικής σημασίας συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου

“Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του – ιατρού παθολόγου Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν εκ των ων ουκ άνευ.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους ‘ήρωες’ της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις”.

Google+ Linkedin