Προς Σικυώνιους εμπόρους: ” Οι εκλογές είναι τζάμπα. Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε με δόσεις…”

O Αμερικανός sportscaster Bill Stern είχε πει παλαιότερα,ότι : ” Οι εκλογές είναι τζάμπα. Τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε με δόσεις…” 

Υπάρχει περίπτωση αυτό να κολλάει γάντι στον τρόπο που μεθοδεύτηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου;

Και γα να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι,αναφερόμαστε στη χθεσινοβραδινή “γενική συνέλευση” του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου. 

Του «Κουτρούλη το γάμο» και άλλες ιστορίες για ανυποψίαστους ηλίθιους…είχε  το κύριο μενού που ευγενέστατα  μας τρατάρανε  στην ως άνω Γενική Συνέλευση.

Το “κλου”  της βραδιάς ήταν,όταν ο πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου «έκανε το παγώνι»  ακούγοντας τα μέλη του συλλόγου να χαρακτηρίζουν ως «απολύτως παράνομη» – έτσι όπως εξελισσόταν – την  χθεσινοβραδινή εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση,εκτιμώντας παράλληλα “νόθο” ,ως προϊόν αυτής,και το αποτέλεσμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου «έκανε το παγώνι»  όταν η Κική Νανοπούλου αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις της ΕΣΕΕ και του επενδυτικού κεφαλαίου για την δημιουργία city street malls και στο Κιάτο.Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, σαν γνήσιος εκφραστής της “ελεύθερης αγοράς” παραδέχθηκε ότι όντως σιγοντάρει τέτοια επενδυτικά εγχειρήματα,διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εννοεί Ελληνικά και όχι ξένα κεφάλαια ! 

Αν και καλός οικονομολόγος,ο κύριος Παγώνης,προφανώς ξέχασε ότι οι έμποροι έχουν εθνικότητα, ενώ το κεφάλαιο δεν έχει!

Βάσιμες ενστάσεις διατύπωσε και ο Δημήτρης Γιαννόπουλος ζητώντας την διαγραφή από το εκλογικό σώμα των νέων μελών,που είναι και μέλη  ανενεργού κλαδικού  σωματείου (παροχής υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας) το οποίο παρότι δεν δραστηριοποιείται ,εξακολουθεί  να υφίστανται ως «νομική οντότητα» στο ειδικό βιβλίο συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πρωτοδικείου Κορίνθου.

Στο σημείο αυτό ο  βετεράνος  συνδικαλιστής Χρήστος Μπρίλης (πρόεδρος της γεν.συνέλευσης)  έχασε τελείως τη μπάλα ! 

Ενώ ο  νόμος ορίζει σαφέστατα  ότι οποιοδήποτε μέλος μπορεί να προσβάλει τη σχετική απόφαση (εγγραφής μελών) προσφεύγοντας σε τελικό βαθμό στη Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου…το προεδρείο έβγαλε “κόκκινη κάρτα” στην ερώτηση ,χαρακτηρίζοντάς την εκτός ημερήσιας διάταξης !! 

Στο σημείο αυτό παρενέβη “πυροσβεστικά” ο  πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου και αφού “δεσμεύτηκε” προφορικά ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα…θεώρησε αυτή την προφορική “δέσμευση” αρκετή ,γιατί λέει …καταγράφετε από την κινέζικη (;) συσκευή του κινητού τηλεφώνου,που χρησιμοποιείτο για την επίσημη απομαγνητοφώνηση των πρακτικών !!

Θα πρέπει βεβαίως να τονιστεί ότι όσοι διαθέτουν την εμπορική ιδιότητα ή και ασκούν εμπορική δραστηριότητα μπορούν (δυνητικά)  να εγγράφουν σε δυο πρωτοβάθμιες οργανώσεις (π.χ. μια τοπικού  και μια κλαδικού χαρακτήρα) εκ των οποίων όμως τη μια επιλέγουν ως κύρια,στην οποία και  ασκούν αποκλειστικά τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι…

Αυτό όμως γίνεται με δήλωσή τους και στις δυο οργανώσεις…

Υπάρχει άραγε καταχωρημένη τέτοια δήλωση  στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου; 

Ακόμα όμως και να υπάρχει ,για να μπορούν να ψηφίσουν και να εκλεγούν στα όργανα διοίκησης της νέας κύριας οργάνωσής τους,θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από την τελευταία συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του κλαδικού τους σωματείου…

Αυτά δεν τα λέμε εμείς,τα λέει ΕΔΩ  η ΕΣΕΕ που αντιπρόεδρος της είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου…

Πρόδηλα ο κύριος Παγώνης κάνει τις ερμηνευτικές της ΕΣΕΕ πλαστελίνη…γιατί έτσι του αρέσει!

                                              Έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι!…

Τα αποτελέσματα όμως αυτών των αντιλήψεων,των πρακτικών και των πολιτικών του κυρίου Παγώνη  ενδέχεται να τα πληρώσει ο μικρέμπορος του Κιάτου ,με δόσεις…αλλά πολύ ακριβά…

Google+ Linkedin