Παρέμβαση του δήμου Σικυωνίων “σώζει” τα δρομολόγια ΚΤΕΛ στα χωριά του

Παρέμβαση του δήμου Σικυωνίων “σώζει” τα δρομολόγια ΚΤΕΛ στα χωριά του

Ξεκινούν και πάλι οι γραμμές που εξυπηρετούν την ημιορεινή και ορεινή ζώνη του δήμου και διευκολύνουν τις μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων

Με μια άμεση, ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση ο δήμος Σικυωνίων κατάφερε να διατηρήσει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα χωριά της ημιορεινής και ορεινής ζώνης του. Το ΚΤΕΛ Κορινθίας είχε προβεί πριν λίγο καιρό στη διακοπή συγκεκριμένων δρομολογίων για οικονομικούς λόγους.

Το γεγονός έπεσε αμέσως στην αντίληψη  του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου ο οποίος παρενέβη στην ηγεσία του ΚΤΕΛ Κορινθίας. Εκεί μετά από σχετική συμφωνία και ουσιαστική οικονομική συνεισφορά του δήμου, η οποία φτάνει το 60% του κόστους των δρομολογίων, επετεύχθη η επανέναρξή τους.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Σταματόπουλος δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα χωριά της ενδοχώρας του δήμου Σικυωνίων χωρίς συγκοινωνία όταν χιλιάδες κάτοικοι που ζουν και εργάζονται  εκεί  εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ. Το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό, τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίστηκε από τη δημοτική αρχή ως απόλυτη προτεραιότητα.

Τα δρομολόγια που επανέρχονται είναι τα εξής:

  1. Κιάτο – Σούλι – Κρυονέρι – Παραδείσι – Γονούσα – Τιτάνη – Μποζικάς – Κιάτο : Κάθε Τρίτη και Πέμπτη
  2. Κιάτο – Άνω Διμηνιό – Λαλιώτη – Μεγάλος Βάλτος – Μικρός Βάλτος – Κιάτο:  Κάθε Τρίτη και Πέμπτη
  3. Κιάτο – Μούλκι – Βασιλικό – Κιάτο: Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
  4. Κιάτο – Καλιάνοι – Λαύκα – Γκούρα – Σιβίστα – Κιάτο: Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή
Google+ Linkedin