Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων τη Κυριακή ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων τη Κυριακή ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη Κυριακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, ο παγκόσμιος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μόνο για τη Κυριακή, έφτασε τα 183.020. Εξ αυτών τα περισσότερα σημειώθηκαν στην αμερικανική ήπειρο.

Το ρεκόρ των νέων ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε τη Κυριακή ο κορονοϊός, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι τη Κυριακή σημειώθηκε νέο ρεκόρ στη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα, ο συνολικός αριθμός νέων κρουσμάτων μόνο για τη Κυριακή έφτασε τα 183.020 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων ανερχόταν σε 181.232 και σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου.

Η τεράστια αύξηση προέρχεται κυρίως από περιπτώσεις λοιμώξεων στη Βόρεια και Νότια Αμερική. Ο συνολικός αριθμός αυτών, ξεπερνάει τις 116.000, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά του ΠΟΥ.

Επίσης σημειώνεται ότι πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερβαίνει τα 8,7 εκατομμύρια με περισσότερους από 461.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό.

Παράλληλα ανησυχία εκφράζεται για τη Βραζιλία στην οποία ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 ξεπέρασε τις 50.000 με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, την ώρα που ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρα Ζαΐχ Μπολσονάρου, αντιτίθεται σε ένα σενάριο καραντίνας.

* Στην Ελλάδα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι 21 . Από αυτά σύμφωνα με πληροφορίες τα 9 είναι στην περιοχή της Ξάνθης, 5 στη Θεσπρωτία, 5 εντοπίστηκαν σε εισερχόμενους πολίτες στη χώρα, 1 στην Έδεσσα και 1 στην Αθήνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι.

Google+ Linkedin