Παίζουν μπιλιάρδο Σκουρλέτης και Πνευματικός στις πλάτες των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων !

Στην προαναγγελία λήψης μέτρων κατά των δήμων που αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων, οι οποίοι διεκδικούν τη συνέχιση της απασχόλησής τους, βάσει του άρθρου 16 του νόμου .4429/2016 – κόντρα στην πολιτική αδιαλλαξία του δημάρχου Κορινθίων, ο όποιος αρνείται πεισματικά να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία,σε Κορίνθιους πολίτες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθαριότητα του Δήμου Κορινθίων !

Να υπενθυμίσουμε ότι και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ,στη Θεσσαλονίκη,ο κ. Πνευματικός είχε καλέσει και τους υπόλοιπους αιρετούς να αγωνισθούν για να μην υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση που παρατείνει τις συμβάσεις !

Βέβαια τις αντεργατικές πρακτικές και την «ετσιθελική συμπεριφορά» του δημάρχου Κορινθίων όχι μόνο ανέχεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά αυτή του έδωσε το «δικαιωμα» να παίζει με τα εργασιακά δικαιώματα των συμβασιούχων…στέλνοντάς τους πάλι στην ανοιχτή πληγή της ανεργίας !

Συγκεκριμένα,στις 27 του περασμένου Οκτώβρη, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης,με την εγκύκλιό του (δείτε ΕΔΩ) κάνει κατά το δοκούν «επανερμηνεία» του παραπάνω άρθρου…πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στον Πνευματικό να αποφασίσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις … να ζήσουν ή όχι και οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι,που σήμερα μάχονται για μια αξιοπρεπή ζωή.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην εγκύκλιο «Βάσει των ανωτέρω και με στόχο την ορθή και ενιαία εφαρμογή του νόμου τα αρμόδια όργανα των οικείων φορέων, τα οποία έχουν πλήρη γνώση των πραγματικών δεδομένων, είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αυτοδίκαιη παράταση των εν λόγω συμβάσεων, εφόσον βέβαια συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.»

είναι αποκλειστικά υπεύθυνα… εφόσον βέβαια συντρέχουν οι προϋποθέσεις..


Google+ Linkedin