Πέθανε ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Πέθανε ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη το 1990-1992, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ.

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της 17 Νοέμβρη, στις 14 Ιούλη 1992, στο κέντρο της Αθήνας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν, που περνούσε από το σημείο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών σώθηκε με μικρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τον Μάιο του 1994 ο Παλαιοκρασσάς παραπέμφθηκε, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Ανδριανόπουλο, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο), για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, κατηγορούμενος για απιστία και παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορούσε την ιδιωτικοποίηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη) και την πώλησή της στους Ιταλούς της Καλτσεστρούτσι, η οποία είχε διασυνδέσεις και με τη Μαφία. Την Πρωτοχρονιά του 1995, ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την αναστολή των διώξεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου.

Google+ Linkedin