Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο Γιώργος Τράγκας το πρωί της Τρίτης, έχοντας δώσει μάχη με τον κορωνοϊό, όντας ανεμβολίαστος, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

Τις προηγούμενες ημέρες υπέστη έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα, ενώ είχε συνδεθεί σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού,  καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία.Τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να καταλήξει τα ξημερώματα.

Η ανακοίνωση του Σωτηρία

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας:

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949 και υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικές μορφές της ιδιωτικής τηλεόρασης των αρχών της δεκαετίας του ΄90, αλλά και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στον χώρο του Τύπου , τον οποίο υπηρέτησε ως ρεπόρτερ, τηλεπαρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης ΜΜΕ.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία εργάστηκε επί σειρά ετών. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών μεταξυ των οποιων το «Χωρίς Αναισθητικό», «Viva»,«Ελεύθερος Σκοπευτής» , ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1988 από τις ανταποκρίσεις του από το Λονδίνο για την κατάσταση της υγείας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και τον τρόπο που σχολίαζε τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την Δήμητρα Λιάνη.

Τα ιδιαίτερα σχόλιά του για πολιτικούς και όχι μόνο, τον έφεραν συχνά αντιμέτωπο με αρνητική κριτική τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τον χώρο των ΜΜΕ.

Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Ενώ στην επαγγελματική του πορεία επέλεξε να προβάλει αρκετές φορές ακραίες απόψεις και να δεχτεί έντονη κριτική για λαϊκισμό, ο ίδιος αποφάσισε να μπει ενεργά στην πολιτική με την ίδρυση κόμματος ,μόλις τον Φεβρουάριο του 2021, του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».

Google+ Linkedin