Κώστας Χατζής: «Είμαι γύφτος. Nα ντρέπομαι για τη φυλή μου; Γεννήθηκα μέσα στον ρατσισμό»

Κώστας Χατζής: «Είμαι γύφτος. Nα ντρέπομαι για τη φυλή μου; Γεννήθηκα μέσα στον ρατσισμό»

Ο αγαπημένος μουσικός Κώστας Χατζής μίλησε για το ρατσισμό που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια ως Ρομ, τονίζοντας πως δεν ντράπηκε ποτέ για την καταγωγή και τις ρίζες του.

Όπως δήλωσε ο σπουδαίος τραγουδιστής μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ακόμη και σήμερα δέχεται ρατσιστικά σχόλια, ωστόσο ο ίδιος ποτέ δεν ντράπηκε ποτέ για την καταγωγή του.
«Όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα. Αυτό το κάνω 67 χρόνια. Έχω 67 χρόνια σε αυτό το χώρο και είμαι… 58 ετών. Αν το βάλεις στον καθρέφτη, 85!» ανέφερε αρχικά ο τραγουδιστής.

«Να ντρέπομαι για το “γύφτος” και για τη φυλή μου; Θα ήταν ντροπή μου» δήλωσε σχετικά με τον ρατσισμό που έχει δεχτεί.
«Λέμε “Ρομά” πλέον, γιατί είναι πιο εύηχη λέξη. Εμάς τότε, μας λέγανε γύφτους, αθίγγανους, χρησιμοποιούσαν το στερητικό -α, για να δηλώσουν ότι ήμασταν ανέγγιχτοι γιατί δεν μας ακουμπούσαν για να μην λερωθούν τώρα μας λένε Ρομά.

Γεννήθηκα μέσα στο ρατσισμό και δέχομαι ακόμα και σήμερα.

Δεν θα έδιναν σήμερα στον γύφτο το Ηρώδειο ή το Μέγαρο. Εκεί πήγα, επειδή είπα τραγούδια του Πλέσσα και με φώναξε εκείνος».

Για τα τραγούδια του τόνισε: «Χρησιμοποιώ τραγούδια που να μπορώ να καταγγέλλω, να αναφέρομαι στα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Πήγαινα σε ένα χωράφι νύχτα για να μαζέψω μπαμπάκι και να το πουλήσω το πρωί. Δεν θέλω να το κρύβω», παραδέχτηκε ο ίδιος..

Πηγή: rosa.gr

Google+ Linkedin