Πέθανε από Covid ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ

Πέθανε από Covid ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ

Ο διαπρεπής παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ πέθανε σε ηλικία 65 ετών νοσηλευόμενος με Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Φατάχ.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ ήταν επί δεκαετίες ο επικεφαλής της παλαιστινιακής ομάδας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλος της Φατάχ.

Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της λύσης των δύο κρατών και σφοδρός επικριτής της ισραηλινής πολιτικής εποικισμού των παλαιστνιακών εδαφών, η οποία διαλύει τις προοπτικές επιβίωσης μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης.

Ο Σαέμπ Ερεκάτ διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 8 Οκτωβρίου. Το 2017 είχε κάνει μεταμόσχευση πνεύμονα στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή.

Την περασμένη εβδομάδα διακομίσθηκε επειγόντως από την πόλη της Ιεριχούς στην Δυτική Οχθη στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Ισραήλ. Μετά την επιδείνωση της κατάστασής του βρισκόταν σε τεχνητό κώμα.

Συλληπητήρια από το ΚΚΕ

Για το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε συλληπητήριο μήνυμα προς τον κ. Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Μαρουάν Τουμπάσι. Αναλυτικά, το μήνυμα αναφέρει:

«Κύριε Πρέσβη,

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Σάεμπ Ερεκάτ, Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα συλλυπητήρια του Κόμματός μας προς την ΟΑΠ, την οικογένεια και τους οικείους του.

Το ΚΚΕ επιβεβαιώνει τη στήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, και τη  συνέχιση της σταθερής διεθνιστικής του αλληλεγγύης».

Google+ Linkedin