Φοιτητές ενόψει της 17ης Νοέμβρη : Lockdown κάνουμε μόνο στην πολιτική τους!

Φοιτητές ενόψει της 17ης Νοέμβρη : Lockdown κάνουμε μόνο στην πολιτική τους!

«Σαράντα εφτά χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία” όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ», αναφέρουν στο κάλεσμά τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας που ήδη με ψηφίσματα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 17 Νοέμβρη, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Δείτε το ΨΗΦΙΣΜΑ των Φοιτητικών Συλλόγων για τον ΕΟΡΤΑΣΜΟ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Μέχρι στιγμής οι φοιτητικοί σύλλογοι που υπογράφουν το ψήφισμα είναι οι εξής: Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών από το ΕΚΠΑ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Μηχανικών από το ΠΑΔΑ.

Στο κάλεσμά τους οι Σύλλογοι στέκονται στην πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας και τη συνέχιση των σπουδών των φοιτητών, και προσθέτουν:

«Αντί η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δικαία αιτήματα του εργαζόμενου λαού, φοιτητών, μαθητών και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ, σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε μορφωτικό – εργασιακό μας δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής, μοιράζει δεξιά και αριστερά κονδύλια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίσει πως κάτω από όλες τις συνθήκες θα συνεχιστεί ανενόχλητη η κερδοφορία τους».

Στο κάλεσμα γίνεται ειδική αναφορά στην ένταση της καταστολής και αναδεικνύεται ότι σε αυτήν την κατεύθυνση «η κυβέρνηση αξιοποίησε τα γεγονότα και τη δράση προβοκατόρικης ομάδας στην ΑΣΟΕΕ, που καμία σχέση δεν έχει με μας, τους συλλόγους και τους αγώνες μας». Όπως σημειώνεται, η κυβέρνηση αξιοποίησε την παραπάνω ενέργεια για «να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, να εντείνει την καταστολή, να βγάλει από τα συρτάρια της σχέδια που οι φοιτητές με τους αγώνες μας ήδη έχουμε εμποδίσει και απορρίψει, σχέδια που στοχεύουν άμεσα το δικαίωμά μας στη διεκδίκηση, στην οργάνωση της πάλης μέσα στους συλλόγους. Η νέα επίθεση στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, αυστηροποίηση των ποινών, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, είναι ένα μόνο κομμάτι στο παζλ της έντασης της καταστολής που διαχρονικά εντείνουν όλες οι κυβερνήσεις. Το είδαμε επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο με τα ΜΑΤ και τα χημικά που ήταν η απάντηση σε όλους τους αγώνες μας, αλλά και με το χτύπημα στην απεργία, το ιδιώνυμο κατά των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, τον νέο Ποινικό Κώδικα».

«Η οργάνωση στους συλλόγους μας και η ένταση της διεκδίκησης για την προστασία της υγείας μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, είναι η ξεκάθαρη και ηχηρή απάντησή μας στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της μέσα και έξω από τις σχολές να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας, είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Και μεταφέροντας τα διδάγματα του Νοέμβρη του 1973, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σημειώνουν πως η ίδια η εξέγερση διδάσκει πρώτον ότι «…κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος!». Επίσης ότι «…ο αγώνας μας για Υγεία, μόρφωση, πτυχία, σπουδές με δικαιώματα, γίνεται πιο δυνατός όταν συμπορευόμαστε με το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, το λαό». Οτι «…η ειρήνη, η ασφάλεια, η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Κάνουμε και δική μας υπόθεση την πάλη ενάντια στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν λαούς». Οτι «…η ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων μας. Ο λαός και οι φοιτητές δεν διαπραγματεύτηκαν τη μετεξέλιξη της χούντας, δεν έδωσαν ανοχή σε καμία μορφή του σάπιου συστήματος. Ετσι και εμείς σήμερα δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας, κάθε κυβέρνηση υλοποίησε πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ που σήμερα μας έχουν φτάσει ως εδώ».

Και τέλος ότι «…οι φοιτητές αντιμετώπισαν με σθένος την προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Έφτιαξαν τη δική τους αντι-ΕΦΕΕ, κόντρα στην ΕΦΕΕ όπου η χούντα είχε βάλει τους εκπροσώπους της για να ελέγχει το φοιτητικό κίνημα. Έτσι και σήμερα απαντάμε με το δυνάμωμα των συλλόγων μας, την οργάνωση σε κάθε τμήμα, έτος και σχολή, και βγαίνουμε στην αντεπίθεση για όσα έχουμε ανάγκη».

«Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας κάτω από όλες τις συνθήκες. Δεν θα γίνουμε η γενιά της υποταγής», διαμηνύουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην κυβέρνηση, και τονίζουν:

«Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει! Η αντιιμπεριαλιστική πορεία δεν μπορεί να απαγορευτεί. Κάθε χρόνο στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ανυπακοής και φέτος ακόμα περισσότερο που το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένο με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην απαγόρευση, στην καταστολή και τη συκοφάντηση (…) Το Πολυτεχνείο για μας είναι γερή παρακαταθήκη που μας διδάσκει ότι μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Τους το ξεκαθαρίζουμε: Lockdown κάνουμε στην πολιτική τους! Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Google+ Linkedin