Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – Ο Τραμπ δεν αποδέχεται την ήττα

Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ –  Ο Τραμπ δεν αποδέχεται την ήττα

Ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τη νίκη του στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και την εξασφάλιση και άλλων 20 εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων των αμερικανικών δικτύων.

Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ 

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε ότι είναι τιμή του που επιλέχθηκε για να «ηγηθεί της σπουδαίας μας χώρας».    «Η δουλειά μπροστά μας θα είναι σκληρή, αλλά σας υπόσχομαι αυτό: θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, είτε με ψηφίσατε, είτε όχι», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν. Η ανάρτηση Μπάιντεν συνοδεύεται από ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται πολίτες των ΗΠΑ, που κρατούν από ένα κάδρο, ενώ ακούγεται το κομμάτι «America the Beautiful» σε εκτέλεση του Ρέι Τσαρλς.

Σε ηλικία 78 ετών, ο Μπάιντεν πετυχαίνει στην τρίτη του προσπάθεια – είχε διεκδικήσει το δημοκρατικό χρίσμα το 1988, όταν έχασε απο τον Μάικ Δουκάκη, και το 2008 όταν έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα – να αναρριχηθεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Καμάλα Χάρις γίνεται η πρώτη γυναίκα, αλλά και η πρώτη μαύρη στην ιστορία που εκλέγεται αντιπρόεδρος.

Μετά την επικράτησή του με διαφορά 0,6% στην Πενσιλβάνια, κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου της νίκης και εξασφάλισης συνολικά 306 εκλεκτόρων, έναντι 232 του Ντόναλντ Τραμπ. Ταυτόχρονα, κερδίζει άνετα τη λαϊκή ψήφο, με 4,5 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους (3% διαφορά σε πανεθνικό επίπεδο).

Η ανάρτηση της συζύγου του Τζο Μπάιντεν

Μια φωτογραφία, στην οποία ο Τζο Μπάιντεν φοράει καπέλο με το νούμερο «46», μιας και αποτελεί τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ανήρτησε λίγη ώρα μετά την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία των ΗΠΑ, η Τζιλ Μπάιντεν.

Στην εικόνα φαίνεται ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπαίντεν, να φοράει ένα μαύρο καπέλο με το μήνυμα «τα καταφέραμε» και από κάτω το «46».

«Θα αποτελέσει τον Πρόεδρο για όλες τις οικογένειές μας» έγραψε η Τζιλ Μπάιντεν.

Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει

Αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκτίμηση των αμερικανικών ΜΜΕ ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς κερδίζει την Πενσιλβάνια. Διαμηνύει ότι το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα εκλογικά αποτελέσματα στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

«Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ και κατέληξε: «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Google+ Linkedin