Ο τίτλος “πρόσωπο της εβδομάδας” δικαιωματικά ανήκει στον Αλέκο Πνευματικό !!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είχαν τα θέματα που απασχόλησαν και αυτή την  εβδομάδα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας,που έβγαλαν και τις αντίστοιχες ειδήσεις…με στόχο πάντα την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση  των πολιτών ! 

Ποιος όμως μπορεί να παραβλέψει ότι και οι τοπικές ειδήσεις ενίοτε κατασκευάζονται με περισσή “σοβαρότητα”  από εργολάβους της σοβαροφανούς δημοσιογραφίας ή από άλλες δημόσιο – γραφικές πένες που έχουν μια εγγενή αδυναμία να ξεφύγουν από τις “αποσκευές” τους (πχ. προσωπικά μικροσυμφέροντα) τις οποίες κουβαλάνε ;

Απέναντι,λοιπόν,σε αυτές τις μορφές σοβαροφανούς δημοσιογραφίας…όντας ΜΗ  δημοσιογράφοι…αλλά πολίτες που απλά εκφράζουν την γνώμη τους…αντιτάσσουμε την καινούργια μας στήλη,στο kavos news,που με τον γενικό τίτλο «ΓΕΛΙΟ ΤΟ …ΑΝΑΡΧΙΚΟ» θα επιχειρεί μια εβδομαδιαία  ανασκόπηση των θεμάτων που  απασχόλησαν  τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας…πάντα όμως με χιουμοριστική διάθεση !

Προφανώς το «ΓΕΛΙΟ ΤΟ …ΑΝΑΡΧΙΚΟ» δεν έχει καμία σχέση με βιτρινοθραύστες…αλλά επιδιώκει το γέλιο,που έχει ρίζες στον πυρήνα της ψυχής, γι’ αυτό και δεν φορολογείται, δεν έχει ΕΝΦΙΑ και προπάντων δεν φυλακίζεται…παρότι για κάποιους σοβαροφανής θεωρείται Ανατρεπτική Έκφραση” !!

 Εμείς πάντως έχουμε την πεποίθηση  ότι “όποιος δε γελά ποτέ δεν είναι σοβαρό άτομο” γιαυτό και μέσα από το «ΓΕΛΙΟ ΤΟ …ΑΝΑΡΧΙΚΟ» θα προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε,τα τοπικά θέματα με ένα τρόπο…διαφορετικό.

Ποια θέματα την περασμένη εβδομάδα απασχόλησαν κατά κόρον τα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας;

Την Τετάρτη 1/2/2017 η ΝΟ.Δ.Ε Κορινθίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην αίθουσα του Θεάτρου του Δημαρχείου Κορίνθου,δεν μάθαμε όμως σε ποιον έπεσε το κομματικό φλουρί,όντας αποκλεισμένοι από το επίσημο ρεπορτάζ του εν λόγω κομματικού χώρου….όπως κι’ να έχει όμως,οι πληροφορίες μας λένε ότι το φλουρί της τρίτης υποψηφιότητας στην Κορινθία δεν “λουφάζει” πλέον στην οδό Πειραιώς,γιατί παραδόθηκε στον δικαιούχο ,ιδιοχείρως από τον Ιάσονα Φωτήλα – ως ειδικός απεσταλμένος παρά του Κούλη !

Η παράδοση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας,στην Κόρινθο,στα πλαίσια της ανεπίσημης εκδήλωσης φίλων του πρώην «ποταμίσιου» βουλευτή,που στόχο είχε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση του πολιτικού χώρου της κεντροδεξιάς.

Γιαυτό εξάλλου και ο Αχαιός πολιτικός είχε συνεχώς δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου,νοηματοδοτώντας ακριβώς την αναγκαιότητα διεύρυνσης και του κομματικού ψηφοδελτίου !

Στο Κιάτο όπως έλεγε και ο αξέχαστος Ντίνος  Ηλιόπουλος  “…

Είμαστε μια ωραία… ατμόσφαιρα” ,παρότι…

στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης έγινε “της ενημέρωσης …το κάγκελο” !!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε στις επτάμιση το βράδυ,αλλά μέχρι τις δέκα τουλάχιστον,γιατί μετά φύγαμε,δεν αντέχαμε πλέον… ακούγαμε “ενημερώσεις” – επί “ενημερώσεων” από ντίλερ εταιρειών που λογικό είναι να ψάχνουν για πελάτες ! 

Άξιο υπογράμμισις είναι ότι οι ενημερωτικές αναφορές των ντίλερ, δεν είχαν καμιά απολύτως συνάφεια με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και πολύ περισσότερο (όπως καταγγέλθηκε οπό τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης)  ουδείς δημοτικός σύμβουλος είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο και την σκοπιμότητά τους !

Αυτό προκύπτει και από την προσέλευση της προέδρου της  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σικυωνίων,η οποία εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά το τέλος της ενημερωτικής παρουσίασης, που είχε ως θέμα την ενοποίηση ειδικών μορφών Τουρισμού που έχουν ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και φυσικά για τον Δήμο Σικυωνίων ,που συνδυάζει το παράκτιο μέτωπο με τον ορεινό όγκο και αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα…

Ενδέχεται όμως η φέρελπις κ. Ιωάννα Κελλάρη να είχε εγκλωβιστεί από τα μπλόκα των αγροτών, που την ίδια μέρα (Πέμπτη 2 Φλεβάρη) έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών,έχοντας ως επαναστατική ατραξιόν τον εκ Καισαρίου ορμώμενο ιερέα…που όμως ΔΕΝ πρόκειται να του απονεμηθεί ο τίτλος “πρόσωπο των Μπλόκων”,εξαιτίας του πρώην πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν δημοσιογράφου του δρόμου…που σκανδαλωδώς «προικοδότησε» τον κ. Παναγιώτη Φιακά,με τον άτυπο τίτλο “Ο άνθρωπος του Γενάρη…!!!”

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις συναδέλφων του κ. Λάμπρου,ο Γιάννης ΔΕΝ απένειμε τον εν λόγω άτυπο τίτλο «ελαφρά τη καρδία»…αλλά γιατί ενδεχομένως μπέρδεψε  τις πολιτικές αντιλήψεις του αντιδημάρχου Σικυωνίων,με το επαναστατικό τραγούδι “γιούπι για για” ,καθότι και αυτό αναρωτιέται “τίνος είναι τα παιδιά ”  του Αγροτικού Συλλόγου ;

Κατά το «ΓΕΛΙΟ ΤΟ …ΑΝΑΡΧΙΚΟ»  όμως  “πρόσωπο της εβδομάδας”  ήταν ο Αλέκος Πνευματικός !!

Την Παρασκευή το βράδυ…ο δήμαρχος  Κορινθίων έκανε super  εμφάνιση ως «παραθυράκιας» του γυαλιού  στο κανάλι του Θύμιου !…αναγκάζοντας “δημοσιογράφους” της Κορίνθου (συνταξιούχους ή μη..) να σχίσουν τα πτυχία τους !

Είναι προφανές ότι το τηλεοπτικό γκελ του Αλέκου έκανε την ακροαματικότητα του  Θύμιου να χτυπήσει ταβάνι !! Αυτό είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης…

 Γιαυτό και ‘μεις,μέσα από την καινούργια μας στήλη,προτείνουμε φιλικά στο Θύμιο να συνεχίζει να υποστηρίζει τον Αλέκο…στήνοντας αν χρειαστεί και ένα εβδομαδιαίο ριάλιτι αλά «Celebrity Apprentice» του NBC !!

Βεβαίως το δημοκρατικό παρελθόν του Αλέκου δεν θα του επιτρέπει να ακολουθήσει τα βήματα του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ…μπορεί όμως μέσα από το ριάλιτι του tv super να προσπαθήσει,ως άλλος Σβαρτσενέγκερ …να εξολοθρεύσει τον γενειοφόρο “σοφό” της περιφέρειας Πελοποννήσου !

Ακόμα όμως και αυτό να μην καταφέρει…θα μπορεί να προβάλει την ιδιαίτερη πολιτικο – επιχειρηματική φιλοσοφία του,που αφορά την δομή της Κορίνθου,ως τόπου έντονα εμπορικού και ανοικτού σε συναλλαγές…με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια !

Ποιος αμφιβάλει ότι ο Αλέκος μέσα από ένα τέτοιο  πετυχημένο ριάλιτι μπορεί να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές για να εκμεταλλευτούν την Δημοτική Αγορά Κορίνθου ;

Εμείς στοιχηματίζουμε,ότι ο Αλέκος είναι ικανός να τους “φορτώσει” ακόμα και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου,προκειμένου να κάνουν fashion show με στόχο φυσικά να προβάλουν την αίγλη των αριστοκρατικών και λιτών γραμμών των αρχαίων Ελληνίδων!

Δικαιωματικά,λοιπόν,ο τίτλος “πρόσωπο της εβδομάδας”  ανήκει στον Αλέκο Πνευματικό !!

Google+ Linkedin