Οι θέσεις της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου και ο μονίμως απών Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε προς τους Εμπορικούς Συλλόγους – μέλη, τους αντιπροσώπους και τα μέσα ενημέρωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου & ΝΔ Ελλάδας αναπτύσσει τις θέσεις του ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εκφράζει την αγωνιστική του διάθεση να σταθεί απέναντι σε κάθε πρακτική που οδηγεί στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Θέσεις της Ο.Ε.Σ.Π.ΝΔ.Ε. για τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς:

  1. 1.  Προστασία της επαγγελματικής στέγης, εμπορικής ή αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, καθώς μία επιχείρηση αφενός παράγει εισόδημα, πληρώνει φόρους στο κράτος και ασφαλιστικές εισφορές, αφετέρου συντηρεί τις οικογένειες των ιδιοκτητών και των εργαζομένων των επιχειρήσεων.
  2. 2.  Προστασία της πρώτης κατοικίας, εμπορικής ή αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ και προσαύξηση της προστασίας ανάλογα με τον αριθμό των μελών (50.000 ευρώ ανά μέλος) με δυνατότητα μεταβίβασης σε συγγενή α΄ βαθμού (γονική παροχή).
  3. 3.  Eξαγορά όλων των «κόκκινων» δανείων, και αυτών που έχουν αποδοθεί σε distress funds, από μια νέα κρατική τράπεζα ειδικού σκοπού bad bank, στην τιμή που αγοράζουν τα funds, ώστε να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια.

Δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη στην αρχική τιμή.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του δανειολήπτη, να γίνεται πάγωμα του δανείου και αποφυγή πλειστηριασμού.

  1. 4.  Προστασία των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί σημαντικά κατά την διάρκεια της κρίσης και οι οποίες ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους πριν και κατά το ξεκίνημα της κρίσης, και σαφής διαχωρισμός από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
  2. 5.  Επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν κάποιους περιορισμούς από το κράτος ή από τις τράπεζες (π.χ. δεσμεύσεις τραπεζικών λογ/σμών, έλλειψη ακατάσχετου επαγγελματικού λογ/σμού) θα πρέπει να εξαιρούνται και να προστατεύονται από την διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.
  3. 6.  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να εποπτεύει την ορθή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προς αποφυγή κακόβουλων πράξεων και να δίνει την δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία και των δανειοληπτών που δεν έχουν πρόσβαση και γνώση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω της παράλληλης δημόσιας διαδικασίας ηλεκτρονικών και φυσικών πλειστηριασμών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αγωνιζόμαστε για την διάσωση και ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχείρησης και στηρίζουμε τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν περιέλθει σε πραγματική αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους. Είμαστε ενάντια σε κάθε πρακτική που οδηγεί στον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

* * Να σημειώσουμε ότι ο προσφάτως αποσχισθείς Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου ,μετά από εισήγηση του προέδρου του,θα βρίσκεται σε καλοκαιρινή ραστώνη στο Koukou,καθότι πλέον δεν συμμετέχει στις δράσεις της οικείας Ομοσπονδίας και της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που διαρρέουν από το Δ.Σ. του συλλόγου, οι διοικούντες θα εξαντλήσουν την αγωνιστική τους παρέμβαση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σαν παραμύθι…παρέχοντας την αιγίδα τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Διμηνιού-Νεάπολης με την ονομασία ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ !

 

Google+ Linkedin