Ξυλόκαστρο : “Ήλθον, είδον και…απήλθον” !

Ξυλόκαστρο : “Ήλθον, είδον και…απήλθον” !

Mε ανάρτησή του στο  facebook ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος,κάνει λόγο για “Αποχωρήσεις εκτός Τόπου και Χρόνου” στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο,που ουσιαστικά ακυρώνουν τον θεσμικό ρόλο της μειοψηφίας και κατά προέκταση προσβάλουν τους εντολείς ψηφοφόρους της.

Πέρα όμως από τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου ,άποψη για το τραγελαφικό «ήλθον, είδον και απήλθον» ασφαλώς έχουν όλοι οι πολίτες του Ξυλοκάστρου ,που παρακολούθησαν την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης – τηλεδιάσκεψης ή την είδαν από το youtube ή την διάβασαν υπό το πρίσμα τοπικών δημοσιογράφων ,που τιτλοφορώντας τα άρθρα τους παρουσίασαν και την δική τους άποψη για τα όσα συνέβησαν στην περί ης ο λόγος συνεδρίαση.

Εμείς παρακολουθήσαμε την απευθείας μετάδοση προσεκτικά  και σίγουρα δεν συμμεριζόμαστε την δημοσιογραφική άποψη που λέει ότι  “ο κ. Τσιώτος άστραψε και βρόντηξε για τις απουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης Ανδρικόπουλου”.

Εξάλλου ο κ. Τσιώτος δήμαρχος είναι…δεν είναι αρχηγός των θεών ούτε πρόξενος για να κατέχει αυτό το «σκήπτρο εξουσίας» στα χέρια του !

Διαβάσαμε και το Δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) που εξέδωσε ο κ. Σπύρος Καραβάς μετά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και προς στιγμήν είπαμε να γράψουμε ενα αρθράκι ,που θα είχε ως τίτλο :.

……………………………………………….πού πας ρε Σπύρο με τα “λιμά”!

Έλα όμως που μπορεί να γίνει κάνα συνειρμικό γκελ με τον Σταματόπουλο και μετά… άντε να αποδείξεις στο παμπόνηρο Φενεάτη ότι δεν το έκανες επίτηδες !

Πέρα όμως από την πλάκα …ειλικρινά δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε γιατί ο φέρελπις αυτοδιοικητικός συνεχώς αυτοπαγιδεύεται…

Απο την μια εγκαλεί τον δήμαρχο να συνεργαστεί επιτέλους με τις δημοτικές παρατάξεις και από την άλλη η παρουσία του στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια έχει  φόντο την άρνηση και όχι την διάθεση για  δημιουργική ,έστω, διαφωνία…

Δεν γνωρίζει ο κ. Καραβάς ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, έχουν απ’ τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου την δυνατότητα να θέτουν θέματα προς συζήτηση ;

Ότι μπορούν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές και να ζητήσουν να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα της τακτικής συνεδρίασης, ένα μεγάλο θέμα του Δήμου ;

Θυμίζουμε ότι  στο συμβούλιο της 30/4/2020 ο κ. Καραβάς είχε τις αντιρρήσεις του γιατί η συνεδρίαση έγινε Πέμπτη απόγευμα και όχι Δευτέρα ή Τετάρτη (που είναι κλειστά τα μαγαζιά) και στο πρόσφατο, που έγινε Δευτέρα 18 Μάη – με κλειστά τα μαγαζια –  η παράταξη του κ. Καραβά έλαμψε διά της απουσίας της…ο δε επικεφαλής της  πήγε ,είδε και απήλθε…γιατί κατά την εκτίμησή του τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήσαν ήσσονος σημασίας !

Προφανώς ήθελε πιο πιασάρικα θέματα για να παίξει μπάλα…ο ταλαντούχος νεαρός αυτοδιοικητικός !

Τα δημοτικά συμβούλια όμως δεν είναι γήπεδο με γρασίδι…

Τα δημοτικά συμβούλια είναι τα ανώτατα βουλευόμενα όργανα των δήμων και εκ του νόμου οφείλουν να συζητούν όλα τα θέματα  (μικρά ή μεγάλα) ,όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Γιαυτό μας βρίσκει αντίθετους η αυτοδιοικητική πρακτική του κ. Καραβά ,στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ,όπως διαμετρικά  αντίθετους μας βρίσκει  και η συντεταγμένη αποχώρηση  της παράταξης Κατσούλα ,που έγινε με το πρόσχημα ότι ο δήμαρχος δεν έχει αποδείξει τα πασίδηλα,σε ότι αφορά την χρησιμότητα του Γενικού Γραμματέα !

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε :

Μήπως το «ήλθον, είδον και απήλθον» τόσο του κ. Καραβά όσο και της παράταξης του κ. Κατσούλα  έγινε μόνο και μόνο για να βρουν ζωτικό χώρο οι  άκαρπες φιλοδοξίες των δυο επικεφαλής,που αμέτι μουχαμέτι θέλουν έναν αντίθετο πόλο απέναντι στον δήμαρχο ;

Βεβαίως,το δικαίωμα του καθενός να οραματίζεται το αυτοδιοικητικό του μέλλον όπως γουστάρει είναι  αναφέρετο…

Εξάλλου εμμονές κενολόγου βερμπαλισμού και  αλαζονείας ,που οδηγούν  σε μια φθηνή και χωρίς περιεχόμενο αντιπολίτευση για το θεαθήναι …έχουν και την πλάκα τους !

Google+ Linkedin