Ξέσπασμα οργής των Νεοσμυρνιωτών με βασικό σύνθημα «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας»

Ξέσπασμα οργής των Νεοσμυρνιωτών με βασικό σύνθημα «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας»

Πλήθος κόσμου, μαθητές, νεολαίοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία τις γειτονιές με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 7.000 πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με βεγγαλικά και μολότοφ.Ένας τραυματίας αστυνομικός (ειδικός φρουρός) νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ η αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές. Υπάρχουν, ακόμη, καταγγελίες για επίθεση σε φωτορεπόρτερ.

Βασικό σύνθημα της ανοιχτής συνέλευσης Νέας Σμύρνης, Νέου Κόσμου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου είναι το «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» με την κινητοποίηση να έρχεται ως δυναμική αντίδραση στην αστυνομική βαρβαρότητα της Κυριακής.

Για ακόμη μια φορά ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση παρέμειναν πιστές στην προσπάθειά τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συμμετοχής στην συγκέντρωση, καθώς σταμάτησαν δρομολόγια του τραμ, αλλά έκλεισαν και τέσσερις σταθμοί του Μετρό.

Google+ Linkedin