Νώντας… ο μπαγιάτικος !

Νώντας… ο μπαγιάτικος !

Πριν από δέκα περίπου μέρες ο απόμαχος οδοντογιατρός του χωριού (που θα έλεγε και ο πρόξενος) επέλεξε να συνεντευξιαστεί με τον τοπικό Λάρι Κινγκ ,του Ξυλοκάστρου (καθότι ως γνωστόν απεχθάνεται τους χαμηλού επιπέδου δήθεν δημοσιογράφους) και μετά τα τυπικά είσαι ”Ο” και λέγεσαι… μας αποκάλυψε ότι βασικά το όνομά του είναι Επαμεινώνδας ,αλλά οι φίλοι του τον φωνάζουνε Νώντα – κατά το «με φωνάζουνε Τζίνι» – γιατί αν και απόμαχος παραμένει ένας “ενεργός πολίτης” που έχει δυο αγάπες μέσα στην καρδιά…τη “δοντάγρα” και το «ψώνιο» της αυτοδιοίκησης !

Όπως ίσως θα καταλάβατε το «ΓΕΛΙΟ ΤΟ…ΑΝΑΡΧΙΚΟ » για άλλη μια φορά θα ασχοληθεί με τα καμώματα του επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” , Επαμεινώνδα Κατσούλα , με αφορμή την «μπαγιάτικη» συνέντευξή του , που πρόσφατα προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι του ramona tv και τις αναφορές του ότι :” κάποιοι δήθεν δημοσιογράφοι χαμηλού επιπέδου είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ” , που παπαγάλισε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ,χωρίς βέβαια να έχει τα άντερα να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί οι “δήθεν δημοσιογράφοι” …για λογαριασμό ποιανού εκτελούν “διατεταγμένη υπηρεσία “… και έναντι ποιου ανταλλάγματος.

Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε ότι η συνέντευξη του κ. Κατσούλα στον τοπικό Λάρι Κινγκ ήταν “ανωτάτου επιπέδου” για  ροζουλί ακροατές /αναγνώστες…εμείς θα προσπαθήσουμε να την παρουσιάσουμε μέσα από το «ΓΕΛΙΟ ΤΟ…ΑΝΑΡΧΙΚΟ » με ένα τρόπο…διαφορετικό ,γιατί απλά σε αυτή τη στήλη δεν έχουμε την διάθεση να του απαντήσουμε στα περί “διατεταγμένης δημοσιογραφίας” με τα λόγια του Ουίλιαμ Σαίξπηρ , που λέει ότι «θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος» και τα πράγματα σοβαρέψουν ακόμα περισσότερο…

Στην αυτοδιοικητική ανεπάρκεια του επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” ,αλλά και τον πολιτικό νανισμό του κ. Κατσούλα να απαντήσει με επιχειρήματα στη όποια δημοσιογραφική κριτική του ασκείται , θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε μέσα από τη στήλη «ΑΠΟΨΗ » και να αποδείξουμε τι ωθεί τον απόμαχο οδοντογιατρό σε αυτή την αδέξια και ουχί αντιδεξιά ρητορική…που τελευταία λανσάρει δηλητηριάζοντας τα αυτοδιοικητικά πράγματα του Ξυλοκάστρου.

Εξάλλου η απολαυστική συνέντευξη που έδωσε ο Νώντας στον τοπικό Λάρι Κινγκ αξίζει μια ιδιαίτερη παρουσίαση…γιατί ανέδειξε και μια άλλη παράμετρο των προσόντων που έχει το τζίνι της αυτοδιοίκησης και που σαφώς προσδιορίζουν όχι μόνο την αντιπολιτευτική πρακτική των “Ενεργών Πολιτών” στα θεσμικά τους καθήκοντα ,αλλα και τις πλατύτερες γνώσεις του απόμαχου οδοντογιατρού στο κεφάλαιο «περί των εν τροφαίς δυνάμεων» !

Φαντάζομαι ουδείς αμφιβάλλει ότι αυτές οι πλατύτερες γνώσεις «περί των εν τροφαίς δυνάμεων» είναι σίγουρα απαραίτητες στην επιλογή ορεκτικών ή πρώτου πιάτου, βασικού φαγητού και επιδόρπιου ,καθώς αυτή η διαδικασία είναι μια δύσκολη άσκηση αρμονικής αλληλουχίας και δεν μπορεί να βασιστεί στην «αποτυχημένη πεπατημένη» της δήθεν “αρμονικής” παράταξης του παρελθόντος , που γι άλλο γιαλό αρμένιζε…και στον Αντώνη βγήκε.

Οι νέες ευφάνταστες δημιουργίες της πολιτικής κουζίνας του Νώντα ,έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάστηκαν στο φιλόξενο διαδικτυακό κανάλι του ramona tv , στην επιλογή ορεκτικών προτείνουν ένα μαγικό, απίστευτο και σίγουρα πολύ υψηλού επιπέδου πιάτο , που στηρίζεται σε μια επαναστατική συνταγή με αμελέτητα αγανακτισμένα πάνω σε καλοψημένες γλυκοπατάτες… για δήθεν αδιαφανείς διαδικασίες !

Το μυστικό αυτής της ευφάνταστης συνταγής είναι ότι ενώ τα υλικά παρασκευής της είναι λίγο πολύ αποδεκτά από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας…δεν βρίσκουν σύμφωνο τον ανιψιό του Αντώνη και άρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Νώντα ότι ακολουθεί την «αποτυχημένη πεπατημένη» της δήθεν “αρμονικής” παράταξης του παρελθόντος.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εξαιρετικό μεζέ ,μαγειρεμένο μαστορικά από τον επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” , για κρασάκι και ουζάκι στην όμορφη πλατεία με τα μικρά άσπρα βοτσαλάκια …και άμα έχεις πιει και κάνα ποτηράκι παραπάνω μπορείς άνετα να καταγγείλεις την “αήθη” επίθεση που δέχεται το τζίνι της αυτοδιοίκησης από κάτι ” δήθεν δημοσιογράφους” , που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία…

…έτσι πιωμένος όπως θα `σαι κανένας  δεν πρόκειται να διαφωνήσει μαζί σου !

Αλλά και ως βασικό φαγητό η πολιτική κουζίνα του Νώντα έχει δημιουργήσει αξεπέραστα πιάτα υψηλής αισθητικής και γεύσης , όπως είναι τα “μυαλά μοσχαριού” με όλα τα μυστικά για το πανάρισμα από τη μοναδική συνταγή « μυαλό κουρκούτι» του επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” !

Για επιδόρπιο η πολιτική κουζίνα του Νώντα μας τρατάρει το Ζεμενίτικο φρούτο του φθινοπώρου , ελαφρώς ζαρωμένο…που μπορεί να υστερεί μπροστά στις χορταστικές και ξανθές ρόγες, όμως στη δοκιμή παίρνει ρεβάνς παίζοντας μεταξύ γλύκας και ξινάδας !

Αυτό όμως που δεν μπορούμε να καταλάβουμε με τον Νώντα είναι πως ένα τζίνι της πολιτικής κουζίνας , που οι προθέσεις του θα μπορούσαν να μην είναι απαραίτητα δαιμονικές…σερβίρει τα ευφάνταστα και γευστικά πιάτα του μπαγιάτικα !

Αυτό το λέμε γιατί ενώ η συνέντευξη που έδωσε  στον τοπικό Λάρι Κινγκ – όπως φαίνεται – δόθηκε για να δώσει ένα σημαντικό στίγμα των όσων θα επακολουθήσουν από τους “Ενεργούς Πολίτες” στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου – προβλήθηκε τελικά μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,χωρίς  να υπάρχει έστω μια αναφορά στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην εν λόγω συνεδρίαση .

Θυμίζουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (πλην Καραβά) αρνήθηκαν την … ζωντανή (δηλ. χωρίς αναισθητικό) συζήτηση ,όταν ο δήμαρχος υπερασπιζόμενος το θεσμικό κύρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. πρότεινε να συζητηθεί – προ ημερησίας – η στρεψοδικία Κατσούλα (για την στέγαση του ΚΔΑΠ) και φυσικά «Ενώπιος Ενωπίω» να πάρουν θέση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αλήθεια ,πιστεύει κανείς ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας (πλην Καραβά) εποίησαν την νήσσαν (κοινώς έκαναν την πάπια) στην πρόσκληση – πρόκληση του δημάρχου γιατί δεν γνώριζαν έγγραφα που είναι δημοσιευμένα στο Διαύγεια;

Ή μήπως αυτή η θεσμική μειοψηφία εκμεταλλεύτηκε στα μουλωχτά και αυτή ακόμα την στρεψοδικία Κατσούλα κατά του κύρους της διαπαραταξιακής ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. , χάριν μιας εφήμερης και αντιδημοκρατικής «πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης» , που ευθέως διαστρεβλώνει την έννοια και την υπόσταση του κορυφαίου βουλευόμενου οργάνου του Δήμου , που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται ;

Μήπως αυτό ήθελε να κρύψει ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” και μας πασάρισε μπαγιάτικη την προ δημοτικού συμβουλίου συνέντευξη ,που εν τέλει ήταν εκτός θέματος επικαιρότητας ,γι΄αυτά που συμβαίνουν τελευταία στο Ξυλόκαστρο ;

Τελικά , είναι και πολύ τζίνι ο απόμαχος οδοντογιατρός του χωριού…που θα έλεγε και ο πρόξενος !

Google+ Linkedin