Μια συγκινητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτώβρη στη Γυάρο

Μια συγκινητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Γυάρο, όπου η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Ρωγμή», που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς.
Για το έργο «Ρωγμή» ο δημιουργός σημειώνει πως «στο “σώμα” του είναι καρφωμένα είκοσι ένα  (όσα και τα χρόνια λειτουργίας των κολαστηρίων) πρίσματα, θραύσματα από υλικό ανοξείδωτο, μόνιμα λαμπερό και αναλλοίωτο στο χρόνο. Είναι η αντιδιαστολή: Το φωτεινό μέλλον λαμπερό στην αντίθεση με το ζοφερό, διαβρωμένο παρελθόν. Οι “Ρωγμές” με τις έντονες εξάρσεις προσδίδουν έντονα δραματικό χαρακτήρα στην πάλη μεταξύ των δύο ιδεολογιών. Τα πρίσματα και το αναλλοίωτο υλικό τους είναι η αναφορά στους κρατούμενους κομμουνιστές που υπέφεραν, βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους για τις ιδέες τους, παρέμειναν ωστόσο αμετακίνητοι σε αυτές».
Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ, η εκδήλωση πραγματοποιείται ως «ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σ’ αυτό το μαρτυρικό νησί καταμεσής του Αιγαίου».
Google+ Linkedin