Μια ανάσα από το lockdown – Νέα μέτρα για την Αττική

Μια ανάσα από το lockdown – Νέα μέτρα για την Αττική

Νέα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς η κατάσταση στην Αττική με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι άκρως ανησυχητική.

Στο πώς διαμορφώνεται η κατάσταση αναφέρθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ,στην πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργου , στο Μέγαρο Μαξίμου , με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων .

«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό. Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο» είπε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς. Αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής» ανέφερε.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Υπάρχει ξεκάθαρα πρόβλημα στην Αττική» , προσθέτοντας πως «είμαι έτοιμος να λάβω μέτρα, που θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις» για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δείτε όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός:

Google+ Linkedin