Με Βαλκανικούς ήχους το παζάρι της Λάρισας

Με Βαλκανικούς ήχους το παζάρι της Λάρισας

Υπό τους ήχους των χάλκινων θα κηρυχθεί η έναρξη του παζαριού στης Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Μάρκο Μάρκοβιτς θα ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους την πόλη και θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο θεσμό που έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι δεκαετίες πριν.

Από το πρωί της Κυριακής και από την Κεντρική πλατεία θα ξεκινήσει το Βαλκανικό μουσικοχορευτικό καραβάνι με τους ήχους του Μάρκο Μάρκοβιτς, που θα περιδιαβεί τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συνοδεία 400 χορευτικών περίπου, μέλη τοπικών παραδοσιακών συλλόγων. Οι ήχοι των Βαλκανίων πρόκειται να «παντρευτούν» με τοπικές γεύσεις, καθώς στην πλατεία θα στηθεί μπουφές όπου θα προσφέρονται τσίπουρο και μεζές.

Θα είναι το προοίμιο όσων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ στον ανοιχτό χώρο, απέναντι από το χώρο του παζαριού, στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, οι επισκέπτες της διοργάνωσης.

Ο διεθνούς φήμης Σέρβος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς αναμένεται να μαγέψει με το μουσικό σύνολο που θα τον συνοδεύει και να ξεσηκώσει με τις συνθέσεις του όσους παρακολουθήσουν τη μοναδική για την περιοχή, συναυλία.

Από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Παζάρι, για Λαρισαίους και για επισκέπτες όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Οικονομίας Παναγιώτης Νταής. Για έναν θεσμό που αγαπά η πόλη και οι πολίτες, έκανε λόγο ο δήμαρχος προσθέτοντας πως στόχος κάθε χρόνο είναι η αναβάθμισή του, η βελτίωση της κατάστασης, ενώ αναφέρθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις και στη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Στο πλαίσιο της προώθησης του Παζαριού της πόλης για την προσέλκυση επισκεπτών ο Δήμος έχει δημιουργήσει βίντεο με ιστορική αναδρομή στο πλαίσιο της θητείας του κ. Καλογιάννη και το οποίο ήδη κάνει τον γύρω του διαδικτύου μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google+ Linkedin