Με Δελτίο Τύπου η πρόεδρος του «AγκαλιάΖΩ» ξεγυμνώνει τους «σφραγιδοφύλακες» του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου

Με Δελτίο Τύπου η πρόεδρος του «AγκαλιάΖΩ»  ξεγυμνώνει τους «σφραγιδοφύλακες» του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου

Με ένα Δελτίο Τύπου χαμηλών τόνων, με έντονο το στοιχείο της αυτοκριτικής,η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «AγκαλιάΖΩ» ξεγυμνώνει κυριολεκτικά τους «σφραγιδοφύλακες» του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου,θέτοντάς τους μπροστά στις ευθύνες τους για τα όσα συνέβησαν (δείτε ΕΔΩ) στην φετινή Εμποροπανήγυρη της Στυμφαλίας (Κιόνια) .

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες δηλαδή…

Διαβάστε την τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου ”Αγκαλιά-ΖΩ” για το συμβάν στο πανηγύρι της Στυμφαλίας

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη , η νεοσύστατη ομάδα φωτογραφίας του Συλλόγου ‘’Αγκαλιά-ΖΩ’’ , πραγματοποιήσαμε την πρώτη φωτο-απόδραση στο πανηγύρι στα Κιόνια, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου.

Σκοπός της επίσκεψης και φωτογράφησης μας ήταν να αναδείξουμε  το λαογραφικό στοιχείο ενός παμπάλαιου θεσμού που με όλα του τα προβλήματα , παραμένει ζωντανός.

Το ατυχές περιστατικό της διένεξης που προέκυψε με έναν από τους μικροπωλητές , δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των ανθρώπων εκεί, που με κόπο προσπαθούν να βιοποριστούν και ήταν και δικός μας στόχος να αναδείξουμε ακριβώς αυτή την προσπάθεια τους .

Προφανώς , ο συγκεκριμένος , όπως και οι υπόλοιποι, δεν είχαν ενημερωθεί, ούτε για την επίσκεψή μας  ούτε για τον λόγο της φωτογράφησης μας, από τον Εμπορικό Σύλλογο που είχαμε προσκληθεί -ως όφειλε- ώστε να μην αντιμετωπίσουμε (από αυτή τη μικρή μερίδα των μικροπωλητών ) την προκατάληψη  και την επιθετικότητα.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που γίναν με αφορμή ανάρτηση από την προσωπική μου σελίδα  (και όχι από τη σελίδα του Συλλόγου), δηλώνω ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και σημειώνω πως οι θέσεις μου δεν απηχούν τις θέσεις συνολικά του Συλλόγου.

Στην προσωπική μου ανάρτηση, αποτύπωσα μια πραγματικότητα που διαπίστωσα με τα αρνητικά αλλά και τα θετικά της στοιχεία .Ομολογώ ότι  παρασύρθηκα σε χαρακτηρισμούς  λόγω της αδικαιολόγητης και αναίτιας επίθεσης που δεχτήκαμε από μικρή μερίδα των μικροπωλητών. Στην πορεία (τις επόμενες μέρες) βέβαια διαπίστωσα , ότι η αντίδραση τους δεν ήταν και τόσο αναίτια, αφού υπάρχει σοβαρή κόντρα ( η οποία προφανώς δεν μας αφορά ) των μικροπωλητών με τον Εμπορικό Σύλλογο, την οποία χωρίς να γνωρίζω , την χρεώθηκα και την χρεωθήκαμε συνολικά σαν ομάδα. Η μέχρι τώρα πορεία μου αποδεικνύει θεωρώ τόσο τον χαρακτήρα μου , όσο και τις προθέσεις των συλλογικών μας δράσεων που στόχο έχουν να είναι πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο και να συνδράμουν στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής όλων μας με κάθε δυνατό τρόπο.

Σχετικά με την ανάρτηση  φωτογραφίας από την ίδια εκδήλωση , όπου εκ παραδρομής υπήρχε μία με ανήλικο , ,οφείλω  να ζητήσω συγνώμη για το γεγονός αυτό και να πώ ότι την  κατεβάσαμε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό. Παρακαλώ να κάνουν το ίδιο όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που αναφέρθηκαν στο περιστατικό και αναπαρήγαγαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η ομάδα μας ‘’Φωτογραφί-ζω’’ στο facebook, στην οποία αναρτήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, είχε μόλις  δημιουργηθεί  την ημέρα της ανάρτησης (16/9/2018) των φωτογραφιών από το πανηγύρι, χωρίς να έχουμε προλάβει να βάλουμε τις δικλίδες ασφαλείας στο ηλεκτρονικό περιβάλλον που διασφαλίζουν όλους μας.  Αυτό δεν αποτελεί βέβαια δικαιολογία αλλά εξήγηση ότι δεν υπήρχε  κακή πρόθεση από κανέναν μας, παρά μόνο απειρία. Μαθαίνουμε όμως γρήγορα και είμαστε αποφασισμένοι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και πιό προσεκτικοί με τις μελλοντικές μας επιλογές .

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Αγκαλιά-ΖΩ’’

 Κούγια Αθανασία

 

Google+ Linkedin