Μίνι lockdown στη Μεσσηνία, παράταση των μέτρων στην Κρήτη

Μίνι lockdown στη Μεσσηνία, παράταση των μέτρων στην Κρήτη

Καθεστώς ειδικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα τίθενται σε εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έπειτα από απόφαση της Επιτροπής των Ειδικών και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αυξημένης διάδοσης του κορονοϊού και της ανησυχίας για την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Στη Μεσσηνία, σύμφωνα με την κατανομή των μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 146 κρούσματα κορονοϊού, δείχνοντας ότι η ανοδική τάση στον νομό διατηρείται.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, από αύριο το πρωί και έως την 1η Σεπτεμβρίου και έως τις 6 το πρωί στη Μεσσηνία θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Παράταση για τρεις νομούς στην Κρήτη

Τα ίδια περιοριστικά μέτρα, που ήδη εφαρμόζονται στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, παρατείνονται επίσης έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, στην Κρήτη επιβεβαιώθηκαν συνολικά 344 νέα κρούσματα, με την ΠΕ Ηρακλείου να παραμένει σε τριψήφιο νούμερο, με 161. Στην ΠΕ Χανίων εντοπίστηκαν 89 νέα κρούσματα, στην ΠΕ Ρεθύμνου 60 και στην ΠΕ Λασιθίου 34.

Google+ Linkedin