Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων : Η πλειοψηφία των παρατάξεων αδιαφορεί για την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων : Η πλειοψηφία των παρατάξεων αδιαφορεί για την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

…………………………………ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορίνθου καταγγέλει την στάση της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι στη χτεσινή συνεδρίαση αρνήθηκαν να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών τους δικαιωμάτων.

Αρνήθηκαν να μπει σε ψηφοφορία το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση που υιοθετεί τα αιτήματα για λιγότερα παιδιά σε τάξεις, για προλήψεις μόνιμων καθηγητών και σχολικών καθαριστριών, για μέτρα που θα εξασφαλίσουν την υγεία και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητήσει, την ίδια στιγμή που είναι συνυπεύθυνη για την κατάσταση στα σχολεία, για τις τάξεις που στοιβάζονται 25 και πλέον άτομα, για τις ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες και μέσα προστασίας. Την ίδια στιγμή που δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, ενώ το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων χρονίζει, και θεωρεί λύση τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει κορώνα-γράμματα με την υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και με το σχεδόν διπλασιασμό μέσα σε λίγες μέρες πανελλαδικά των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Ούτε ένα ευρώ δεν δίνεται για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, την οποία θεωρούν «κόστος», ενώ την ίδια στιγμή εξαπολύεται κύμα τρομοκρατίας απέναντι στο μαθητικό κίνημα με εισαγγελείς και αστυνομικούς έξω από τα σχολεία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και το λαό της Κορίνθου συνολικά να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες των παιδιών μας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στην υγεία! Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους!

Διεκδικούμε:

  • 15 μαθητές ανά τάξη
  • Καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απολυμάνσεις, μέτρα ατομικής προστασίας (στα μέτρα των παιδιών)
  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και δασκάλους. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα
  • Να καταργηθεί η “Τράπεζα Θεμάτων” που πέρασε εν μέσω του εγκλεισμού
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων με το αντίστοιχο προσωπικό συνοδείας και σχολικών τροχονόμων για να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
  • Μαζικά διαγνωστικά covid-tests
  • Δωρεάν διανομή σχολικών γευμάτων σε όλους τους μαθητές».
Google+ Linkedin