Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: Ενεργούν ως «παγκόσμιος» σερίφης

Λαβρόφ κατά ΗΠΑ: Ενεργούν ως «παγκόσμιος» σερίφης

«Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν τον κόσμο “αμερικάνικο σαλούν”» είπε σε συνέντευξή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Σφοδρή επίθεση εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι θέλει ο κόσμος να θυμίζει american saloon», όπου οι Αμερικανοί θα έχουν το πάνω χέρι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας η Μόσχα δεν τρέφει πλέον αυταπάτες ότι μπορεί να επαφίεται στη Δύση και δεν πρόκειται να αποδεχθεί έναν κόσμο, όπου θα κυριαρχούν οι ΗΠΑ, που θέλουν να ενεργούν ως «παγκόσμιος σερίφης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σε τοποθέτησή του στο RT ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές χώρες, που «δεν θέλουν να λαμβάνουν εντολές από τον “θείο Σαμ”», ενώ διέψευσε ρεπορτάζ ότι το αεροσκάφος που τον μετέφερε στο Πεκίνο έκανε στα μισά της πτήσης αναστροφή τη νύχτα της Πέμπτης και γύρισε στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι οποιοδήποτε φορτίο όπλων με προορισμό την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Τόνισε ότι αναμένει και νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις «θα μας κάνουν πιο δυνατούς». «Θα επιβιώσουμε. Αυτά τα μέτρα που αναπτύσσονται από τον πρόεδρο και την κυβέρνηση ανακοινώνονται σταδιακά. Αυτή είναι μόνο η αρχή της προσαρμογής της οικονομικής μας πορείας προκειμένου να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Μετά το 2014, αποκτήσαμε εμπειρία που μας επέτρεψε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό μάθημα από αυτή την ιστορική περίοδο. Φυσικά, δεν συγκρίνεται καν σε κλίμακα με αυτό που έγινε μετά το 2014. Ωστόσο, τώρα η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιστούμε σε δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί. Τώρα μπορούμε μόνο να βασιστούμε στον εαυτό μας», είπε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ρωσία δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στην Ουκρανία, μια σκέψη που διατυπώθηκε από τη Σλοβακική κυβέρνηση.

Google+ Linkedin