ΚΕΔΕ: Σε ποιες Επιτροπές συμμετέχουν οι δήμαρχοι της Κορινθίας

ΚΕΔΕ: Σε ποιες Επιτροπές συμμετέχουν οι δήμαρχοι της Κορινθίας

Ο ορισμός των επικεφαλής και η πλήρωση κενών θέσεων μελών των Επιτροπών της ΚΕΔΕ για την περίοδο 2019-2023 συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τις κορινθιακές συμμετοχές ,στη νευραλγική θέση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, Νεολαίας και Θρησκευμάτων της ΚΕΔΕ συνεχίζει ο «αιώνιος έφηβος» δήμαρχος Σικυωνίων ,Σπύρος Σταματόπουλος.

Σημαντική μπορεί να θεωρηθεί και η συμμετοχή του δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου στην Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων ,καθώς η ατζέντα της συγκεκριμένης Επιτροπής έχει να κάνει με καίρια και καυτά ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής (βλέπε ανεμογεννήτριες,ηλεκτροκίνηση,διαχείριση απορριμμάτων κλπ.),αλλα και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή ,που εκτός των άλλων είναι και το κλειδί για το μέλλον της τοπικής γεωργίας.

Ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος , με βιωµατικές γνώσεις γύρω από την ορεινότητα , συμμετέχει στην Επιτροπή Ορεινών Περιοχών , που κύριο αντικείμενο έχει ζητήματα που απασχολούν τις ορεινές περιοχές της χώρας όσο και την ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων.

Τέλος,το παζλ των κορινθιακών συμμετοχών συμπληρώνουν ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Ξυλοκαστρίτης δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Καραβάς (αναγράφεται ως δημοτικός σύμβουλος Ευρωστίνης) ,που παίρνουν το βάπτισμα του πυρός σε θεματικές επιτροπές της κεντρικής ένωσης , συμμετέχοντας ως απλά μέλη στην επιτροπή – γέφυρα “Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας” ,για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων,μέσω ΣΔΙΤ ,στους Δήμους. Βεβαίως χωρίς ισχυρούς δήμους η “ανάπτυξη” που μπορεί να έρθει θα είναι λάθος για την περιοχή.

Google+ Linkedin