Η Ebru Timtik, η δικηγόρος του λαού, “δραπέτευσε” μετά από 238 ημέρες απεργία πείνας

Η Ebru Timtik, η δικηγόρος του λαού, “δραπέτευσε” μετά από 238 ημέρες απεργία πείνας

Δεν έχει τέλος ο ξεκληρισμός των ανθρώπων που αγωνίζονται για δικαιοσύνη.

Η Τουρκάλα δικηγόρος Ebru Timtik, πέθανε έπειτα από 238 ημέρες απεργία πείνας. Πέθανε επειδή όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λαϊκού Δικηγορικού Γραφείου:

“Υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça , που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας”.

Η “δικηγόρος του λαού” καταδικάστηκε πέρυσι σε 159 έτη φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, μαζί με άλλους συναδέλφους της. Ο Aytaç Ünsal και η Ebru Timtik, ανακοίνωσαν στις 5 Απριλίου του 2020 πως μετέτρεψαν την απεργία πείνας αόριστης διάρκειας σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Οι “δικηγόροι του λαού”, οι οποίοι είναι κρατούμενοι περίπου για 3 χρόνια, αποφάσισαν με τον τρόπο αυτό να απαντήσουν “στη γεμάτη με αυταρχισμό δίκη, τις αδικίες και τις πιέσεις που δέχτηκαν”.

Άλλη μια μάρτυρας από το αυταρχικό και φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, σε αυτόν τον δίχως τέλος ξεκληρισμό ανθρώπων που αγωνίζονται για δικαιοσύνη.

Η καρδιά της Ebru Timtik σταμάτησε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν μέσα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε χωρίς τη θέλησή της. Ήταν η 238η ημέρα απεργίας πείνας. Το μοναδικό της αίτημα ήταν να δικαστεί δίκαια.

Google+ Linkedin