Η μάχη από τη Φώφη Γεννηματά δόθηκε μέχρι τέλους. Μα ήταν μια άνιση μάχη.

Η μάχη από τη Φώφη Γεννηματά δόθηκε μέχρι τέλους. Μα ήταν μια άνιση μάχη.

Άπαντες δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον χαμό της Φώφης Γεννηματά.Τονίζουν, παράλληλα, πως δεν περίμεναν αυτήν τη αιφνίδια εξέλιξη. Όλα έγιναν απίστευτα γρήγορα, λένε όλοι.

Στις 12 Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο  έχοντας συμπτώματα ατελούς ειλεού, τα οποία εν τέλει αποδόθηκαν σε υποτροπή του καρκίνου.Νοσηλευόταν στον 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», έχοντας ως θεράπουσα ιατρό την καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής εξέλιξης ήταν να καταλήξει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών.

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.
«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», προστίθεται.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα, 25 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Υπενθυμίζεται πως το 2008 η  επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Αρχικώς υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου στην Αθήνα και κατόπιν ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική, όπου υπεβλήθη σε πρωτοποριακή θεραπεία. Επέστρεψε στην Ελλάδα κι επί χρόνια η κατάσταση της υγείας της ήταν καλή.

Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο. Νωρίτερα, από τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η πολιτική της πορεία

Η Φώφη Γεννηματά είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Νοέμβρη του 1964 και ήταν μητέρα τριών παιδιών. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής (Α’ Αθήνας) με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Απρίλη του 2000. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το 2002 εξελέγη υπερνομάρχης Αθήνας – Πειραιά.

Τον Οκτώβρη του 2009 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στις 15 Ιούνη του 2015 εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 ανακοίνωσε τη δημιουργία του πολιτικού φορέα ΚΙΝΑΛ του οποίου υπήρξε επικεφαλής.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά

Google+ Linkedin