Η Κόρινθος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος

Η Κόρινθος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος

Ετοιμάζεται το 2ο διεθνές νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Κόρινθο. Στόχος των διοργανωτών είναι η καθιέρωσή του σε θεσμό. Επίσης, θα σχηματιστεί και το Δίκτυο των Πόλεων Αποικιών της Κορίνθου.

Η νέα δημοτική αρχή της Κορίνθου, θα συνεχίσει το φεστιβάλ νεανικού αρχαίου δράματος, καθώς και τις εκδηλώσεις που αφορούν το δίκτυο των πόλεων – αποικιών της Κορίνθου.

Στόχος είναι να επανέλθει η επικοινωνία της Κορίνθου με τις πόλεις – αποικίες της, κατά την αρχαιότητα, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού και της συνδημιουργίας, την οικονομική ευμάρεια, την ανάδειξη της Κορίνθου, ως μητροπολιτικού κέντρου και τουριστικού προορισμού και των προβολή όλων των πόλεων του δικτύου ως σημείων αναφοράς στην σύγχρονη εποχή.

Το φεστιβάλ θα γίνει απ’ τις 10 έως και τις 13 Μαίου 2024, στην Κόρινθο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ, θα έχει κάθε χρόνο, διαφορετική θεματική.

Φέτος, διατηρεί τη θεματική του 2023 «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες», λόγω και της επισημοποίησης της πρωτοβουλίας για την Ίδρυση Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου.
Έχουν κληθεί από την Ελλάδα οι Δήμοι Κερκυραίων και διαποντίων νήσων, Λευκάδας, Αρταίων, Ακτίου – Βόνιτσας, Ναυπακτίας και Νέας Προποντίδας, ενώ από το εξωτερικό οι Δήμοι/περιοχές Συρακουσών (Ιταλία), Φιέρι (Αλβανία) και Δυρράχιο (Αλβανία).

Έτσι το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, απευθύνεται και πάλι στους Δήμους / Πόλεις που υπήρξαν αποικίες της Κορίνθου κατά την αρχαιότητα και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό θεατρικές ομάδεςαπό τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα-Σχολεία/Ακαδημίες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων και των εν λόγω πόλεων-αποικιών, όπως αυτά εξειδικεύονται στον Κανονισμό του Φεστιβάλ και στις επιστολές/προσκλήσεις που έχουν ήδη αποσταλεί.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα αναδείξει την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Δικτύου Πόλεων: «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες», με προσκεκλημένους του, Δημάρχους και Αντιπροσωπείες των Δήμων-Αποικιών της Κορίνθου, κατά την αρχαιότητα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που από την πρώτη στιγμή συνέβαλε στην επιτυχία του νέου θεσμού, ενώ η συμμετοχή των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας, γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων).

Google+ Linkedin