Η δολοφονία της Ντούγκινα δημιουργεί νέο σκηνικό ανάφλεξης στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας

Η δολοφονία της Ντούγκινα δημιουργεί νέο σκηνικό ανάφλεξης στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας

Την ώρα που οι ρωσικές αρχές κατηγορούν πλέον -και επισήμως- την Ουκρανία για την αιματηρή έκρηξη αυτοκινήτου που κόστισε τη ζωή στην Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή διανοούμενου Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο φόβος για βίαια αντίποινα έχει ενταθεί και το σενάριο οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου να είναι ραγδαίες συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες.

Παρόλο που το Κρεμλίνο είχε αρχικά επιλέξει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, οι ισχυρισμοί της FSB, Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, ανέτρεψαν τα δεδομένα και πλέον οι ισορροπίες σε Μόσχα και Κίεβο είναι οριακές.

Εάν αποδειχθεί ότι υπάρχει ουκρανική σύνδεση, τότε θα πρέπει να μιλάμε για κρατική τρομοκρατία από το καθεστώς του Κιέβου, δήλωνε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Και λίγες ώρες μετά ήρθε το πόρισμα της FSB, το οποίο βέβαια εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της FSB: Η δράστιδα είναι η Ουκρανή πολίτης Vovk Natalya Pavlovna, γεννημένη το 1979. Η γυναίκα, μαζί με τη 12χρονη κόρη της, έφτασαν στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου και νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο κτίριο όπου έμενε η Ντούγκινα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για εκείνη. Για την παρακολούθηση η Vovk χρησιμοποίησε ένα Mini Cooper, το οποίο κατά την είσοδό του στη Ρωσία είχε πινακίδες του Ντονμπάς και κατά την έξοδο από τη χώρα είχε ουκρανικές πινακίδες. Την ημέρα της δολοφονίας η Vonk και η κόρη της ήταν στο φεστιβάλ όπου η Ντούγκινα έδωσε το «παρών» ως τιμώμενο πρόσωπο και το απόγευμα πραγματοποίησε την ελεγχόμενη έκρηξη στο αυτοκίνητο. Μετά από αυτό η Vonk μαζί με την κόρη της διέφυγαν στην Εσθονία.

Νωρίτερα, σήμερα, το κρατικό πρακτορείο Tass ανέφερε ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε από απόσταση, επικαλούμενη πληροφορίες από Ρώσους αξιωματούχους ασφαλείας.

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν για τη δολοφονία της Ντούγκινα

Ο Ρώσος πρόεδρος στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στην οικογένεια της Ντάρια χαρακτηρίζει «κατάπτυστο έγκλημα» τον θάνατο της κόρης του Αλεξάντερν Ντούγκιν

«Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό» αναφέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Google+ Linkedin