Η ΔΑΠ αρνήθηκε την οργανωμένη συμβολή φοιτητών ιατρικής στη μάχη κατά της επιδημίας!

Τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστήμιου Πάτρας, γιατί καταψήφισε την πρόταση για συμμετοχή του Συλλόγου στην προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των υγειονομικών που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κατά του κορωνοϊού, όπως έχουν ήδη αποφασίσει άλλοι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικών Σχολών.

Στην ανακοίνωσή τους ,που δημοσιεύεται στο επίσημο site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ αναφέρουν:

……………………………….Απαράδεκτη τοποθέτηση από τη ΔΑΠ

Στις 22/3/20 μετά από 20 μέρες αναστολής λειτουργίας του Τμήματός μας πραγματοποιήθηκε ΔΣ του ΦΣ Ιατρικής του Πα.Πα, παρά τα εμπόδια που έβαζε τόσες μέρες η ΔΑΠ που είναι αυτοδύναμη στον ΦΣ.

Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΦΔΚ που σήμερα καταψήφισε το ψήφισμα που καλεί τον ΦΣ μας στην προσπάθεια που γίνεται να συντονιστούν οι ΦΣ, να στηρίξουμε τον αγώνα των υγειονομικών, να διεκδικήσουμε τώρα να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και να συμβάλλουμε έμπρακτα στο πλάι τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας, όπως έχουν αποφασίσει οι ΦΣ Ιατρικής Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή που στα νοσοκομεία δίνεται καθημερινά η μάχη για την προστασία της υγείας του λαού με τις 30.000 κενές θέσεις σε προσωπικό, με κλειστές ΜΕΘ, με ελλείψεις σε εξοπλισμό και είναι αναγκαίο όσο ποτέ στο πλάι των εργαζόμενων να καταβάλλουμε όλες μας τις προσπάθειες, να διαθέσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας για τον σκοπό αυτόν!

Για ακόμη μία φορά χειροκροτεί την Κυβέρνηση για την προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας λέγοντας πως «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται». Ακόμα και τώρα που η κατάσταση δυσκολεύει και τα τραγικά κενά παραμένουν ίδια ενώ δημιουργούνται καθημερινά νέες ανάγκες , αποδεικνύοντας την χρεοκοπημένη πολιτική της ΝΔ στην Υγεία που εξακολουθεί να «φωνάζει» για την ατομική ευθύνη. Γιατί όση «Ατομική ευθύνη» και να επιδείξουμε, αυτό από μόνο του δεν φτάνει και επιβεβαιώνεται καθημερινά!

Και είναι οι ίδιοι που δήθεν χειροκροτούν την «εθελοντική» προσφορά ενώ καταψηφίζουν να συντονιστεί οργανωμένα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους η προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης. Διαβεβαιώνει όμως ότι « θα ανταποκριθούμε όταν κάνει έκκληση το Υπουργείο». Και γνωρίζουμε καλά ότι ένα τέτοιο κάλεσμα θα αποσκοπεί για μην γίνουν τώρα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες. Αντίστοιχα άλλωστε η Κομισιόν απεύθυνε κάλεσμα σε φοιτητές και συνταξιούχους να «καλύψουν» τα τεράστια κενά σε χώρες της ΕΕ. Για αυτό και δεν θα ανταποκριθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά σε καλέσματα των σωματείων, της ΟΕΝΓΕ. Παράλληλα κανείς μας δεν θα αφήσουμε να εκτεθεί ή να αποτελέσει κίνδυνο για την κοινότητα, αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όσους φοιτητές συμμετάσχουν!

Ωστόσο δεν θα μπορούσε η παράταξη της ΝΔ να μην κουκουλώνει σκόπιμα την πολιτική, την κατεύθυνση αυτή. Να μην αποκρύπτει πως η προστασία της δημόσιας Υγείας δεν συμβαδίζει με την πολιτική εμπορευματοποίησης των κυβερνήσεων τωρινών και παλιών, της ΕΕ που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού σαν «κόστος», λογική που φέρνει όλες τις μονάδες υγείας στη σημερινή ανεπαρκή και εγκληματική για την Υγεία κατάσταση.

Αποδεικνύει πως είναι η καλύτερη φωνή της Κυβέρνησης όταν καταψηφίζει ακόμα και όλες τις διεκδικήσεις που κατατέθηκαν για να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Χαρακτηριστικά:

· Καταψήφισαν να γίνει διπλή εξεταστική στο 5ο & 6ο έτος, θεωρώντας παράλογο και υπερβολικό να γίνει και για το 5ο έτος αυτό!

· Καταψήφισαν να παρθούν μέτρα για ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών σε ίντερνετ και εξοπλισμό, να διανεμηθούν κατ΄ οίκον τα συγγράμματα αλλά και ηλεκτρονικά, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες ώστε να καλυφθούν και τα κενά, ιδίως των εργαστηρίων τα οποία δεν γίνεται να υποκατασταθούν με διαδικτυακές παρουσιάσεις. Μας είπαν : «αποκλείεται να υπάρχει φοιτητής που

δεν τα έχει αυτά», «αυτά δεν τα επιτρέπει η οικονομία της χώρας» όπως και ότι «αρκούν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα». Προτάθηκε από τη ΔΑΠ μάλιστα, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα παραπάνω, να προχωρήσουμε σε τηλε-εξέταση και τηλε-επιτήρηση στις άτυπες εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο 3ο έτος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, τη στιγμή που διεκδικούμε να μεταφερθούν οι άτυπες εξετάσεις στην εξεταστική και να συμμετάσχουν και φοιτητές από μεγαλύτερα έτη που δεν είναι κατοχυρωμένο.

Για ακόμα μία φορά κινούνται στη λογική του μικρότερου κακού, καλλιεργούν το συμβιβασμό μέσω του «ρεαλισμού» των προτάσεων τους και εν τέλει προωθούν αποφάσεις που μόνο να υποβαθμίσουν την γνώση μας θα καταφέρουν, ακόμα και αν σήμερα στην υπάρχουσα κατάσταση υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το προηγούμενο διάστημα, όμως, ο ΦΣ Ιατρικής με τις αγωνιστικές αποφάσεις και διεκδικήσεις του έβαλε τείχος στην διαλυτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με ευθύνη της ΔΑΠ στον ΦΣ. Έδωσε απάντηση μέσα από τη ΓΣ του, τις κινητοποιήσεις του με τα σύγχρονα αιτήματα του διεκδικώντας τώρα ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, για να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες-γιατροί, απέναντι στα διαχρονικά και αναχρονιστικά σχέδια της ΔΑΠ, της κυβέρνησης, στις κατευθύνσεις τις ΕΕ που μας θέλει μισοκαταρτισμένους και έτοιμους να συμβιβαστούμε με την πολιτική αυτή και στην Υγεία!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ.

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ!

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στο ΔΣ του ΦΣ Ιατρικής του Πα.Πα

Google+ Linkedin