Η ανάγκη του «φαίνεσθαι» πίσω από τη νέα ανοιχτή επιστολή της παράταξης του Πέτρου Τατούλη

Η ανάγκη του «φαίνεσθαι» πίσω από τη νέα ανοιχτή επιστολή της παράταξης του Πέτρου Τατούλη

Με ανοιχτή επιστολή  που υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ο Πέτρος Τατούλης βγήκε στα «χαρακώματα» προβάλλοντας το «φαίνεσθαι» μιας αμφιλεγόμενης ενότητας γύρω από την αυτοδιοικητική του παρουσία στην Πελοπόννησο και την επιφαινόμενη πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει με αξιώσεις την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προφανώς αυτή η κίνηση ,πέραν του συνδρόμου της προσωπικής ρεβάνς που επιζητεί ο Πέτρος Τατούλης από τον νυν περιφερειάρχη, αποκαλύπτει και την πολιτική του αγωνία για το πως εν τέλει θα διαμορφωθεί το «παζλ» των υποψηφιοτήτων για τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές και βιάζεται να αυτοπροσδιοριστεί ως ο αντίπαλος πόλος του Νίκα , μπλοκάροντας πιθανές υποψηφιότητες όπως αυτή του Δημήτρη Καμπόσου ή άλλη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα που ενδεχομένως μπορεί να εμφανιστεί στη συνέχεια , με δεδομένο ότι τόσο ο Νίκας οσο και ο Τατούλης «μετρούν» σημαντικές απώλειες στην εκλογική και κοινωνική βάση που τους στήριξε στις προηγούμενες εκλογές.

Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:

«Η παράταξη του κ.Νίκα και ο ίδιος προσωπικά, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα «ασχολούνται» και «αγωνιούν» για τη λειτουργία της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου». Προτρέπουμε τον κ.Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τις πολιτικές εμμονές του και να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του.
Για να τελειώνουμε, λοιπόν μαζί σας κ.Νίκα ως μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σας ενημερώνουμε ότι:

Η Αυτοδιοικητική παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» με τον επικεφαλής της, Πέτρο Τατούλη, από το 2010 έως σήμερα, έχουν παρουσιάσει στους Πελοποννήσιους πολίτες ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης, το οποίο με ρεαλισμό και υψηλή τεχνογνωσία υπηρετεί την τοπική ανάπτυξη και έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο.

Τα εννέα τελευταία χρόνια, η παράταξη μας ως Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε ένα ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Οι υποδομές αναβαθμίστηκαν, οι Ευρωπαϊκοί πόροι μοχλεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν έως το τελευταίο ευρώ, η Πελοπόννησος μπήκε στον διεθνή τουριστικό χάρτη, άνοιξαν νέοι δρόμοι για τις εξαγωγές των πελοποννησιακών προϊόντων μας ενισχύοντας το πολιτικό προφίλ της Περιφέρειας μας σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Η «Νέα Πελοπόννησος» ωστόσο σηματοδότησε μια νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση. Κατάφερε να κάμψει τον κομματισμό, να ενώσει τους πολίτες και να αποδείξει ότι ακόμη και αν σταθεί κάποιος απέναντι σε όλα τα συστήματα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, μπορεί, σε μια συνεχή σχέση ειλικρίνειας και αγάπης με τους πολίτες, να παραμείνει όρθιος και δυνατός. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τους πολίτες στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου», ως εντελώς ανεξάρτητη κατάφερε να εκλεγεί πρώτη στον Α’ γύρο, έχοντας απέναντι της όλα τα κόμματα.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή ήρθε να διαλύσει όσα με τόσο κόπο τόσα χρόνια χτίζαμε και να απαξιώσει τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, υποβαθμίζοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παρουσία του κ.Νίκα, οι πολιτικές απόψεις που εκφράζει και η πρακτική που εφαρμόζει επαναφέρουν την Πελοπόννησο σε παλιές εποχές όπου επικρατούσε η διχόνοια, ο ακραίος λαϊκισμός και ο απόλυτος αυταρχισμός.

Η παρουσία και η πολιτική πρακτική του κ.Νίκα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το ακραίο ψεύδος, την προπαγάνδα και τον ρεβανσισμό. Ήρθε να μας διχάσει. Οι ρίζες της ενότητας μας είναι ωστόσο πολύ βαθιές. Σε αυτήν λοιπόν την θλιβερή παρένθεση, η «Νέα Πελοπόννησος» είναι από την πρώτη στιγμή παρούσα. Προκειμένου να διαφυλάξει το έργο της και παράλληλα να αποτελεί ένα αξιόπιστο στήριγμα για όλους τους πολίτες, που ανεβαίνουν σήμερα πάλι έναν νέο Γολγοθά.

Ο κ.Νίκας έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής προσωπικής εμπάθειας και ανεξήγητου πολιτικού μίσους απέναντι στον κ.Τατούλη, προσπαθεί με ύβρεις, σκευωρίες και μία ανοίκεια συμπεριφορά να πληγώσει την κοινωνική συνοχή. Προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες αποστασίας στα μέλη της παράταξης μας και …ονειρεύεται ότι θα οδηγήσει την «Νέα Πελοπόννησο» σε παραίτηση!!! Η λέξη «παραίτηση» δεν είναι γνωστή για τη «Νέα Πελοπόννησο». Αντίθετα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η παρουσία της είναι επιβεβλημένη. Χωρίς φόβο και χωρίς κανέναν δισταγμό που μπορεί να προκύψει αναλογιζόμενος κανείς το προσωπικό κόστος. Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι σφοδρές και ΕΜΕΙΣ , η «Νέα Πελοπόννησος», μαζί με τους πολίτες, θα κρατήσουμε τον τόπο μας για ακόμη μια φορά όρθιο, απέναντι στα οδυνηρά σημεία των καιρών.

Στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές, η θλιβερή αυτή παρένθεση θα κλείσει. Θα σφραγίσουμε στο παρελθόν τον λαϊκισμό και τους ρήτορες του μίσους.

Εμείς δεν γνωρίζουμε από τείχη και διχασμό. Είμαστε όλοι μαζί».

Πέτρος Τατούλης

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Σιδέρης Βασίλειος
Λυμπέρης Αντώνιος
Γανώσης Αναστάσιος

Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Γιαννακούρας Ευάγγελος
Ρουμελιώτης Γεώργιος
Παπαντωνίου-Κορώνη Κλειώ

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Πισιμίσης Αθανάσιος
Πετρίτσης Γεώργιος

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τζανετέα Αδαμαντία
Κανελλάκης Ηλίας
Σταματάκος Μιχαήλ
Σκούρος Χαράλαμπος

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Νικολάκου Κων/να
Μπούζα Αντωνία
Γκούνης Απόστολος

Google+ Linkedin