Ερώτηση του ΚΚΕ στην ΕΕ για το νέο περιστατικό «εργασιακής Μανωλάδας», στο Μαραθώνα

Το νέο περιστατικό «εργασιακής Μανωλάδας», που έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 27 Γενάρη,στο Μαραθώνα (δείτε ΕΔΩ), καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του κ. Παπαδάκη αναφέρεται : «Οργή προκαλεί το περιστατικό στο Μαραθώνα, όπου εργοδότης πυροβόλησε με καραμπίνα τρείς Ινδούς μετανάστες εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, δηλαδή το αυτονόητο!

Οι αρχές της Ελλάδας επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα και ανταπόκριση όχι για τη σύλληψη και τιμωρία του εγκληματία εργοδότη, αλλά ενάντια στο θύμα, που νοσηλεύεται φρουρούμενος για να συλληφθεί μετά την ανάρρωσή του επειδή δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα.

Αντίστοιχη περίπτωση το 2008 ήταν η δολοφονική επίθεση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας από μεγαλοαγρότες καλλιεργητές φράουλας και τους μπράβους τους ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης. Ακόμα οι δύο εργάτες γης που κάηκαν στα ντοματοχώραφα του γκέτο της Φότζια που εργοδότες και αστυνομία είχαν κόψει εκδικητικά το νερό κατά τη διάρκεια απεργίας.

Πρόκειται για εργάτες που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για εξευτελιστικά μεροκάματα και ζουν μέσα στη λάσπη και το κρύο, σε άθλιες συνθήκες χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Η πολιτική καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο ΕΕ-κυβερνήσεων που μεθοδικά πετσοκόβουν τα εργατικά δικαιώματα και πριμοδοτούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των μεταναστών εργατών οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες έχουν «χειρότερες εργασιακές προοπτικές, είδος και συνθήκες εργασίας» και στο να αποθρασύνονται οι εργοδότες», τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ρωτά παράλληλα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πώς τοποθείται απέναντι στο γεγονός ότι η κατασταλτική πολιτική κι οι αντεργατικοί νόμοι της ΕΕ και των κυβερνήσεών της οδηγούν πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες να ζουν και να δουλεύουν σε κράτη μέλη βρισκόμενοι σε καθεστώς ομηρίας, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα.

Πώς τοποθετείται απέναντι στην ανάγκη να αποκτήσουν άδειες παραμονής και πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους;».

Google+ Linkedin