Επιμελητήριο Κορινθίας: Ο καθείς και η… «καρέκλα του» !

Επιμελητήριο Κορινθίας: Ο καθείς και η… «καρέκλα του» !

Η επιτομή της αναξιοπρέπειας και της αήθειας είναι τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Κορινθίας , που επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κωμειδύλλιο , με τον εύηχο τίτλο: «ο καθείς και η… καρέκλα του» !

Θέμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η ανασύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής , στη βάση της «συμφωνίας τιμής» του 5/2. Δηλαδή δυο μέλη της Διοικητικής Επιτροπής από την παράταξη του προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη και 5 μέλη από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία που στο μιλητό έτυχε της γενικής αποδοχής όλων των επικεφαλής (δείτε σχετικό video) και ήταν σε γνώση και αποδοχή τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,στην πράξη έσπασε με ευθύνη των κυρίων Λουζιώτη και Μουρίκη , που με αστείες δικαιολογίες πρότειναν κατ΄αντιπαράθεση ψηφοφορία στην πρόταση Πιτσάκη.

Λίγα λόγια για την συνεδρίαση (Λεπτομέρειες θα γράψουμε μετά και την σημερινή συνεχιζόμενη συνεδρίαση).

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εκφώνηση των «Παραιτήσεων για λόγους ευθιξίας» , που υπέβαλαν τα μέλη της απερχόμενης Διοικητικής Επιτροπής , ώστε να καλλιεργηθεί ένα πνεύμα ομοθυμίας του Διοικητικού  Συμβουλίου που θα έδινε τον τόνο να υλοποιηθεί χωρίς αντεγκλήσεις η  «συμφωνία τιμής» του 5/2.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου , Παναγιώτης Πιτσάκης , αφού διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να παρερμηνευθεί ότι με την τοποθέτηση του επιχειρεί να υπαγορεύσει την άποψη κανενός , εξέφρασε την ευχή στη νέα σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής να συμμετέχουν ει δυνατόν και οι πέντε (5) επικεφαλής των παρατάξεων , ώστε το νέο όργανο να λειτουργεί και ως ένα άτυπο «Συμβούλιο Αρχηγών» ,με ότι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της νέας Διοικητικής Επιτροπής και το δημοκρατικό «ειδικό βάρος» των αποφάσεων που θα λαμβάνει.

Επιπλέον, για τις εναπομείνασες δυο κενές θέσεις προχώρησε σε μια κίνηση fair play,προτείνοντας να επιλεγούν από τις παρατάξεις Λουζιώτη και Μουρίκη αντίστοιχα , μέλη τους που η συμμετοχή τους θα νοηματοδοτεί ότι εκπροσωπούν και τα «συλλογικά υποκείμενα» που συμμετέχουν διοικητικά σε αυτοδιοικητικό , συνδικαλιστικό ή συνεταιριστικό επίπεδο.

Προφανώς όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις γύρω από τα τεκταινόμενα στο Επιμελητήριο Κορινθίας αντιλαμβάνονται ότι η τοποθέτηση Πιτσάκη όχι μόνο ικανοποιούσε απόλυτα το πάγιο αίτημα του κ. Μουρίκη για όσο το δυνατόν αναλογικότερη Διοικητική Επιτροπή,αλλά περιείχε και τις 3 επιμέρους ειδικότερες αρχές της καταλληλότητας των προσώπων, της αναγκαιότητας του σκοπού και της ορθολογικότητας της σύνθεσης και επιπρόσθετα πέρναγε προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και ευρύτερα προς την κοινωνία της Κορινθίας , προς την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι: χάριν στη διαλλακτικότητα όλων το Επιμελητήριο Κορινθίας πλέον διακατέχεται από ένα πνεύμα ομοθυμίας του Διοικητικού του Συμβουλίου , που συμπυκνώνεται στη φράση:«ό γέγονε, γέγονε… »

Ποίοι όμως και γιατί δεν ήθελαν ένα πνεύμα ομοθυμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και κατάντησαν μια τυπική διαδικασία αρχαιρεσιών σε παρωδία…

Αποκρυπτογραφώντας  το γενικότερο ρεβανσιστικό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης , σίγουρα αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο φροντιστής Τάκης Λουζιώτης , που για μια ακόμα φορά η βουλιμική μωροφιλοδοξία του για καρέκλες και ο αχαλίνωτος ρεβανσισμός που μόνιμα τον διακατέχει τον παρέσυραν να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια …θεωρώντας τις λέξεις «ευθιξία» και «παραίτηση» ως είδος εν ανεπαρκεία και εν είδει λαϊκού δικαστή να ονειρεύεται «τιμωρητική αποκαθήλωση» της Διοικητικής Επιτροπής, γιατί έτσι λέει το επιτάσσει το χουντικό κατασκεύασμα του Πλεύρη!

Κατώτερος των περιστάσεων δυστυχώς ήταν και ο φίλος μου ο Σωτήρης ο Μουρίκης , που εξόφθαλμα πλέον εξυπηρετεί συνειδητά ή ασυνείδητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Ένα σχέδιο που ασφαλώς γνωρίζει ότι ζυμώνεται από παρασιτικά επιχειρηματικά και παραπολιτικά παράκεντρα της Κορίνθου και ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες στους φούρνους της γνωστής αλυσίδας catering, που βλέπει τις ερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές ως ευκαιρία για μπίζνες…στην υγεία των κορόιδων μικροεπιχειρηματιών!

Συμπερασματικά , λοιπόν , σ΄αυτούς τους γκαντεμιάρικους καιρούς…ο μεν Μουρίκης μάλλον το έχει πάρει απόφαση να πει ένα οριστικό «αουφίντερζεν» στην προεδρική καρέκλα του Επιμελητηρίου και ρίχνει γέφυρες στις γλάστρες και τα ποτιστήρια της παρα-παιδείας και των παρά – κεντρων , που επιδιώκουν να περάσουν την δική τους ηθική οπτική και αντίληψη στο Επιμελητήριο κόντρα στην ιστορία του επιμελητηριακού θεσμού και στους κανόνες δημοκρατίας , μπας και τον στηρίξουν σε κάποιο άλλο αυτοδιοικητικό βήμα που ενδεχομένως επιχειρήσει.

Δυστυχώς δεν πρόκειται για φάρσα…

Αυτά τα φαινόμενα διαπλοκής που συμβαίνουν σήμερα γύρω από το Επιμελητήριο Κορινθίας είναι η αποθέωση του «παρά» σε όλο του το μεγαλείο»!

Βέβαια , αν κοιτάξει ο καθένας από όλους αυτούς τον εαυτό του στον καθρέπτη ίσως αναρωτηθεί: πόσοι μπορούν να το κάνουνε αυτό χωρίς ο ίδιος τους ο εαυτός να γελάει;

Αν δεν το καταλαβαίνουν, τότε ας περιμένουν τις επιμελητηριακές και αυτοδιοικητικές εκλογές…

Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…

συνεχίζεται….

Google+ Linkedin