ΕΟΔΥ: Από σήμερα ξανά καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα

ΕΟΔΥ: Από σήμερα ξανά καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα

Επανέρχονται από σήμερα οι καθημερινές ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα, τους θανάτους και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00 έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2» αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η ενημέρωση θα γίνεται γραπτώς, ενώ τις τελευταίες ώρες υπάρχει κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν σε περιοχές της Ελλάδας.

Να υπενθυμισουμε οτι πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Υπουργείο Υγείας, είχε ανακοινώσει την αλλαγή του τρόπου της ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.Πιο συγκεκριμένα, ως το τέλος Μαΐου υπήρχε καθημερινή γραπτή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ενώ από την 1η Ιουνίου και μετά γινόταν ενημέρωση μία φορά τη βδομάδα.

«Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει» είχε διαμηνύσει ο κ. Χαρδαλιάς.

Google+ Linkedin