Εν κρυπτώ και παραβύστω οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Εν κρυπτώ και παραβύστω οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

Για άλλη μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου καθίσταται περίγελος από τα καμώματα των “σφραγιδοφυλάκων” του  , που αμέτι μουχαμέτι βάλθηκαν να κρατήσουν τα κλειδιά του ιστορικού συλλόγου , εστω και με… «κολοβό» πρόεδρο !

“Από τις πιο σημαντικές  και κορυφαίες δημοκρατικές στιγμές ενός  σωματείου με ιστορία χρόνων δεν είναι άλλη από την στιγμή της διεξαγωγής εκλογών !”,έγραφε τον Οκτώβρη του 2017 στο facebook ο «ισόβιος πρόεδρος» του Συλλόγου ,Βασίλης Παγώνης.

Επί των ημερών του βέβαια ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου κατάντησε μόνο κατ’ ευφημισμό να  μπορεί να φέρει τον τίτλο «Εμπορικός» , καθότι το πάλαι ποτέ εμπορικό κέντρο του Κιάτου μόνο ως χώρος αναψυχής μπορεί να χαρακτηριστεί πια και όχι ως αγορά.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Βασίλη , που τότε επεδίωκε να προσδώσει ένα δημοκρατικό περιτύλιγμα στα «σικέ παιχνίδια» του στο Κιάτο…με φόντο την αποτυχημένη προσπάθειά του να διασπάσει την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και από τα «υπόλοιπα»  να ιδρύσει το δικό του «ομόσπονδο» μαγαζάκι.

Παρ’ όλα αυτά , οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο κ. Παγώνης  με «δημοκρατικά» κόλπα κατάφερε τελικά να γίνει «ομοσπονδιάρχης» του εαυτού του και αυτό όπως είναι φυσικό δίνει πάντα έναν αέρα πολυτέλειας να συμπεριφέρεται κάποιος ως «νόμιμος ιδιοκτήτης» και του τοπικού Συλλόγου , ειδικά όταν θα κληθεί και επίσημα  να  παραδώσει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον έστω «κολοβό» συνεργατη του –  που  όμως ήταν πάντα πρόθυμος να κάνει και χαρακίρι για… πάρτη του !

Εντύπωση ασφαλώς  μας προκαλεί το γεγονός  γιατί ο «ομοσπονδιάρχης» Βασίλης  διέγραψε αυτή τη φορά και μάλιστα  με περίσσιο θράσος την λέξη «δημοκρατία» από τις εξόφθαλμα παράνομες εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου.

Οπως καταγγέλλεται από τοπικούς εμπόρους που συγκροτούν την ομάδα πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση» : «προχώρησε στην αιφνίδια και συνωμοτική διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό πουθενά στον τοπικό Τύπο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, χωρίς να έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους υποψηφίους, με εξαίρεση μία και μοναδική ανάρτηση στην σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου στο Facebook πριν από ένα μήνα (η οποία έγινε «νύχτα» τις 2-3 τελευταίες ημέρες  και αλλάξαν την ημερομηνία μιας και κάτι τέτοιο το επιτρέπει το Facebook!!!»

Προφανώς  δεν έχουμε κανένα λόγο να υιοθετήσουμε  αυτά που καταγγέλλονται, από την ομάδα πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση» , για το αν έγινε  ή δεν έγινε ανάρτηση στο Facebook για εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση πριν από ένα μήνα.

Πολλώ δε μάλλον πως μπορούμε να αμφισβητήσουμε  την «δημοκρατικότητα» του προέδρου της “παγκόσμιας ” βασιλόπιτας ,που λίγο έλειψε να αναφέρεται και στο βιβλίο Γκίνες!

Το ερώτημά μας ωστόσο είναι: το κατά πόσο αυτή η Συνέλευση είχε απόλυτη ασφάλεια δικαίου ως προς το επιτρεπτό της πραγματοποίησής της , όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει εστία μετάδοσης του COVID-19.

Αλήθεια , ο «ομοσπονδιάρχης»  Βασίλης δεν γνώριζε ότι η πανδημία του COVID-19 επέδρασε καθοριστικά και στην αναβολη των αρχαιρεσιών  οργάνων των νομικών προσώπων σωματειακής δομής;

Μήπως  το γνώριζε και γιαυτό δεν έστειλε κανένα mail στον τοπικό τύπο για μια παράνομη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα τον εξέθετε ως έμπειρο συνδικαλιστή…ομοσπονδιακά ;

Προς τι λοιπόν όλο αυτό το παραμύθι με τις «τρίχες» περί δήθεν εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης ,που φέρεται ότι ανακοινώθηκε στις 17 Απρίλη , όταν όλοι γνώριζαν ότι η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης απαγορευόταν;

Εκτός και αν είχαν κατά νου να κάνουν εκλογοαπολογιστική με τηλεδιάσκεψη, ακόμη και χωρίς την ύπαρξη σχετικής καταστατικής πρόβλεψης , ακολουθώντας ενδεχομένως το concept που εδώ και ένα χρόνο έχουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων…

Google+ Linkedin