Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκ.$ ο αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ

Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκ.$ ο αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ

Προσωρινά ελεύθερος με πέντε εκατομμύρια δολάρια εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο αρχιτέκτονας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Στιβ Μπάνον φέρεται να καταχράστηκε αμύθητα ποσά από δωρεές για να καλύψει προσωπικά του έξοδα, μαζί με άλλους τρεις συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση.

Ο Στ. Μπάνον υποστήριξε πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι ένα φιάσκο αυτών που δεν θέλουν να χτιστεί το συνοριακό τείχος με το Μεξικό.

O άνθρωπος που βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2016 και μετέπειτα επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου κατηγορείται ότι μαζί με άλλα τρία πρόσωπα εξαπάτησαν τους δωρητές της εκστρατείας «Χτίζουμε το Τείχος», υπεξαιρώντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, που με διάφορους τρόπους κατέληγαν στις τσέπες τους εξασφαλίζοντάς τους πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής.

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Ο Μπάνον συνελήφθη στις 20 Αυγούστου πάνω σε θαλαμηγό μήκους 45 μέτρων και ιδιοκτησίας Κινέζου δισεκατομμυριούχου και συνεργάτη του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός και δηλώνει άγνοια για τις ενέργειές του. Ο Μπάνον απολύθηκε από το Λευκό Οίκο το 2017, όμως ήταν από τους πρωτεργάτες των κυρίαρχων συνθημάτων της επικοινωνιακής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, όπως το εθνικιστικό «η Αμερική πρώτα» και τη σφοδρή αντίθεση απέναντι στη μετανάστευση.

Πριν από τη συνεργασία του με την εκστρατεία Τραμπ μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας συνέδεε κινήσεις ακραίων εθνικιστών με νέο Ναζί και αντισιμίτες και δεν έπαψε ποτέ να υποστηρίζει ακροδεξιές κινήσεις και υποψηφίους εντός και εκτός των ΗΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Google+ Linkedin