Εκπτώσεις έως 80 % για κατηγορία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ

Εκπτώσεις έως 80 % για  κατηγορία δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ

Σε αναμόρφωση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας,με την εισαγωγή περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη και την θέσπιση πολλαπλών κατηγοριών για τους δικαιούχους του Κοινωνικου Οικιακου Τιμολογιου,λόγω χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, στόχος είναι να προστατευθούν όσοι πραγματικά αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα διαβίωσης, αφού στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα παρέχεται έκπτωση 80% στη χρέωση του ρεύματος.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος για την κάλυψη του ποσού που πρέπει να ανακτήσει η ΔΕΗ για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας προηγούμενων ετών, αφού το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται ήδη μία λύση με το υπουργείο Οικονομικών για την αποπληρωμή του από δημόσια έσοδα.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα υπάρχει μία εισοδηματική κατηγορία, καθώς δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ είναι άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Google+ Linkedin